SAO SILVESTRE

BRAZÍLIE

Do košíku
Charakteristika:JAHODA – ČERVENÉ JABLKO – OŘECHY
Použití:filtrovaná káva
Farmář:Bratři Andrade
Proces:Anaerobní Natural
Nadm. výška:1150
Odrůda:Red Catuaí
Farma:Sao Silvestre
Lokalita:Serra do Salitre
Region:Minas Gerais
Partner:Productor.Coffee
Informace:Zrnková káva

Farma Sao Silvestre každoročně sbírá úspěchy v prestižních aukcích a soutěžích. Není se čemu divit – její majitelé, bratři Andrade, jsou skutečnými inovátory nejen na poli farmaření, ale především zpracování třešní. Každý proces od pěstování, přes sběr a třídění třešní, po všechny postupy v řadě různých procesů zpracování se řídí na základě tabulek plných dat. Veškeré techniky jsme měli možnost poznat na vlastní oči během naší loňské cesty do Brazílie. Z mnoha kol cuppingů v laboratořích bratrů Andrade nás nejvíce zaujal tento lot odrůdy Red Catuaí. Ještě před zpracováním třešně prochází optickou třídičkou, která vybere pouze nejzralejší třešně. Ty jsou následně uzavřeny do nerezových tanků v teplotě s nízkou teplotou na 120 hodin.

Díky kontrolovanému procesu má káva skvělý balanc a typické tóny anaerobního zpracování podtrhují typický charakter místních káv. Kávu pražíme na alternativní metody přípravy, které nám pomohou odhalit elegantní tóny jahod, červených jablek a ořechů.

Social links