Vytváříme jedinečný prostor, ve kterém budou Nordbeans opravdu doma.

Hned u vlakového nádraží a vaší cesty do hor, nebo za prací. V ulici Nákladní 431 v Liberci.

 

"Od samého začátku vnímáme kávu jako nedílnou součást gastronomie."

DOK do Liberce přinese prostor pro příjemné odpoledne s přáteli, obchodní snídani nebo schůzku a víkendový brunch. Nabídne perfektní šálek výběrové kávy, dobroty z naší pekárny a profesionální obsluhu, která ráda poradí s výběrem. 

Co v DOKu najdete?

Pod jednou střechou se potká kavárna s vlastní pekárnou, pražírna výběrové kávy a moderní školicí prostory pro profesionální baristy i nadšence z celého Česka.

pražírna

 

RADEK KOLOMBO

Manažer Pražírny


Pražírna se přesouvá do nového moderního prostoru. Díky tomu se budeme moci ještě intenzivněji věnovat rozvoji každé kávy a lépe kontrolovat proces pražení. Propojení s kavárnou nám zároveň umožní naši práci snadněji představit jak veřejnosti, tak všem naším obchodním partnerům.

 

kavárna

 

martin kozel

Manažer kavárny


Kavárna v DOKu si klade za cíl představit kávu v tom nejlepším světle a utvořit z ní pevnou součást gastronomie. Přibyde nám i pekárna, která vám nabídne spoustu čerstvého pečiva a dobrot. K pekárně se váže i kuchyň, která se postará o vaši snídani nebo víkendový brunch. To vše s důrazem na řemeslo, tradici a suroviny nejvyšší kvality.

 

služby

 

lukáš bros

Manažer služeb


V DOKu se můžete těšit i na supermoderní školící zázemí. To nabídne mnoho kurzů zeměřených na různé aspekty přípravy kávy pod taktovkou našich baristů. Během kurzů se mimo samotné přípravy věnujeme i cestě kávy, kterou musí urazit, než se dostane do vašeho šálku. Ať už jste tedy kávový nadšenec nebo profesionál, dveře našeho školícího centra vám jsou vždy otevřeny!

Kdy se DOK otevře?

 

Čas do otevření:

53d 22h 58m 56s

 

 

Pražíme kávu z celého světa, ale naše srdce patří Liberci a Jizerským horám.

 

"Přejeme si, aby se DOK stal pevnou součástí našeho regionu a Chceme podpořit místní výrobce. Liberec BEREME jako součást toho, co děláme."

Pražírna s kavárnou nám umožní představit celou cestu, kterou u nás káva podnikne. To vše s pokorou a respektem k jejímu původu. Rádi vám představíme farmáře, pražiče, i naše baristy.

Jsme Nordbeans a známe příběhy lidí, kteří stojí za naší kávou. Se stejným přístupem budeme v DOKu přistupovat ke všem surovinám, abychom vám nabídli jedinečný gastronomický zážitek.

Určitě máte spoustu dalších otázek, proto na našem blogu nově najdete rozhovor s našim náčelníkem Martinem.

 

ROZHOVOR – MARTIN KOZEL:

"Sídlo jsme si chtěli vytvořit sami, podle našich představ a potřeb. Začala tak dlouhá fáze hledání toho správného prostoru, který by splňoval všechna naše kritéria. Jedním z hlavních bylo, že jsme opět chtěli místo, které by mělo svou historickou duši."


"Kamarád nám jednou vyprávěl, jak jezdí po světě a navštěvuje kavárny v přístavech, na lodích, ve starých halách, továrnách a nádražích. To pro nás byl další impuls, protože to znělo přesně jako něco, po čem jsme celou dobu toužili."

Je brzy ráno, venku je klasicky liberecky a já čekám na sraz s Martinem Kozlem, majitelem pražírny Nordbeans a také mým šéfem. Sraz máme u vlakového nádraží, právě kousek odsud se totiž bude odehrávat podstatná část budoucnosti firmy Nordbeans.

Celý rozhovor...

 

A kdo celý DOK navrhnul?

 

ROZHOVOR – architekti anuk:

"Kávu pijeme každý den, tak asi třikrát až osmkrát denně.."

Den otevření se každým dnem blíží a tak bychom se s vámi rádi vrátili na úplný začátek. V novém rozhovoru vám představíme Andreu a Jakuba ze studia ANUK. Právě oni jsou totiž od začátku architektonickými hlavami celého projektu DOK.

Celý rozhovor...

A pokračování zase příště!

Social links