Liberecký dok
Nový domov naší pražírny, kde pod jednou střechou najdete bistro, kavárnu s vlastní pekárnou a moderní školící prostory. Ideální místo pro ranní pracovní schůzku, víkendový brunch s rodinou, či odpolední odpočinek se šálkem Vaší oblíbené kávy.
Otevírací doba:
Po–PÁ: 7:30 – 17:30
SO-NE: 8:00 – 18:00
E-SHOP a rezervace jídel
zde >>> www.dokliberec.cz <<< -zde
V případě jakýchkoliv dotazů volejte na číslo +420 775 886 336 – děkujeme!
Jedinečný prostor, ve kterém je pražírna Nordbeans opravdu doma.
"Od samého začátku vnímáme kávu jako nedílnou součást gastronomie."
DOK do Liberce přinese prostor pro příjemné odpoledne s přáteli, obchodní snídani nebo schůzku a víkendový brunch. Nabídne perfektní šálek výběrové kávy, dobroty z naší pekárny a profesionální obsluhu, která ráda poradí s výběrem.
Co v DOKu najdete?
Pod jednou střechou se potká kavárna s vlastní pekárnou, pražírna výběrové kávy a moderní školicí prostory pro profesionální baristy i nadšence.
pražírna
Jiří kryspín
Manažer Pražírny
Pražírna se přesouvá do nového moderního prostoru. Díky tomu se budeme moci ještě intenzivněji věnovat rozvoji každé kávy a lépe kontrolovat proces pražení. Propojení s kavárnou nám zároveň umožní naši práci snadněji představit jak veřejnosti, tak všem naším obchodním partnerům.
kavárna
Klára Schläferová
ManažerKA kavárny
Kavárna v DOKu si klade za cíl představit kávu v tom nejlepším světle a utvořit z ní pevnou součást gastronomie. Přibyde nám i pekárna, která vám nabídne spoustu čerstvého pečiva a dobrot. K pekárně se váže i kuchyň, která se postará o vaši snídani nebo víkendový brunch. To vše s důrazem na řemeslo, tradici a suroviny nejvyšší kvality.
služby
lukáš bros
Manažer služeb
V DOKu se můžete těšit i na supermoderní školící zázemí. To nabídne mnoho kurzů zaměřených na různé aspekty přípravy kávy pod taktovkou našich baristů. Během kurzů se mimo samotné přípravy věnujeme i cestě kávy, kterou musí urazit, než se dostane do vašeho šálku. Ať už jste tedy kávový nadšenec nebo profesionál, dveře našeho školícího centra vám jsou vždy otevřeny!
Pražíme kávu z celého světa, ale naše srdce patří Liberci a Jizerským horám.
"Přejeme si, aby se DOK stal pevnou součástí našeho regionu a Chceme podpořit místní výrobce. Liberec BEREME jako součást toho, co děláme."
Pražírna s kavárnou nám umožní představit celou cestu, kterou u nás káva podnikne. To vše s pokorou a respektem k jejímu původu. Rádi vám představíme farmáře, pražiče, i naše baristy.
Jsme Nordbeans a známe příběhy lidí, kteří stojí za naší kávou. Se stejným přístupem budeme v DOKu přistupovat ke všem surovinám, abychom vám nabídli jedinečný gastronomický zážitek.
Určitě máte spoustu dalších otázek, proto na našem blogu nově najdete rozhovor s našim náčelníkem Martinem.
ROZHOVOR – MARTIN KOZEL:
"Sídlo jsme si chtěli vytvořit sami, podle našich představ a potřeb. Začala tak dlouhá fáze hledání toho správného prostoru, který by splňoval všechna naše kritéria. Jedním z hlavních bylo, že jsme opět chtěli místo, které by mělo svou historickou duši."
"Kamarád nám jednou vyprávěl, jak jezdí po světě a navštěvuje kavárny v přístavech, na lodích, ve starých halách, továrnách a nádražích. To pro nás byl další impuls, protože to znělo přesně jako něco, po čem jsme celou dobu toužili."
Je brzy ráno, venku je klasicky liberecky a já čekám na sraz s Martinem Kozlem, majitelem pražírny Nordbeans a také mým šéfem. Sraz máme u vlakového nádraží, právě kousek odsud se totiž bude odehrávat podstatná část budoucnosti firmy Nordbeans.
A kdo celý DOK navrhnul?
ROZHOVOR – architekti anuk:
"Kávu pijeme každý den, tak asi třikrát až osmkrát denně.."
Den otevření se každým dnem blíží a tak bychom se s vámi rádi vrátili na úplný začátek. V novém rozhovoru vám představíme Andreu a Jakuba ze studia ANUK. Právě oni jsou totiž od začátku architektonickými hlavami celého projektu DOK.
Věříme, že se vám u nás bude líbit!