HIPSTER
by 3temp
Revoluční technologie pro snadnou přípravu výjimečné filtrované kávy.
Nordbeans ve spolupráci se švédskou technologickou firmou 3TEMP přináší inovativní řešení přípravy filtrované kávy v kavárnách, hotelech, restauracích i kancelářích – Hipster. Záruka konzistentní přípravy, kterou můžete do detailu ovládnout a snadno replikovat.
Společnost 3TEMP při založení zužitkovala více než 100 let zkušeností s výrobou překapávačů na filtrovanou kávu. Jejich misí bylo vyvinout jedinečný stroj, který umožní maximální kontrolu extrakce s důrazem na udržitelnost, jedinečný design, snadné ovládání a údržbu. Po více než 10 letech na trhu nabízí komplexní řešení, které každý šálek filtrované kávy dokáže proměnit v zážitek.
Na co se s Hipsterem můžete spolehnout?
- Velkokapacitní příprava filtrované kávy
- 2,5 litru za 6 minut
- Možnost nastavení objemu 700–4000 ml
- Možnost detailního nastavení receptů
- 3 různé teploty a počet pulsů
- Příprava studené filtrované kávy
- 2,5 litru do 20 minut
- Oproti klasickým cold brew jiskrnější chuť
- Možnost přípravy čaje
- Horký i studený
- Ovládání přes internet
- Možnost sdílet recepty, upravovat nastavení nebo diagnostiky závady odkudkoliv
- 27x nižší spotřeba energie oproti běžným překapávačům
- Několik variant designu, které rozzáří váš bar
Kompletní ceník ke stažení ZDE.
Jak Hipster funguje?
Oproti běžným překapávačům se Hipster liší zejména ve dvou parametrech – má vlastní router a nemá bojler.
K Hipsteru dostanete přístup do webové aplikace, která vám umožní skrze router nastavovat veškeré parametry extrakce. Ta se v Hipsteru rozděluje do třech fází, u kterých si můžete nastavit objem, teplotu a čas.
- Pre-Brew fáze – Prvotní kontakt kávy s vodou, během kterého jde o rovnoměrné namočení namleté kávy, což povede k celkově rovnoměrnější extrakci. Osvědčilo se nám, že specifickým kávám může svědčit různá teplota nebo délka této fáze.
- Extrakční fáze – Hlavní část celého procesu přípravy, který se kontroluje teplotou a počtem pulsům, který definuje, do kolika nálevů se celkový objem vody rozdělí. S vyšším počtem pulsů se váže i vyšší agitace, která způsobuje vyšší extrakci.
- End fáze – Poslední část extrakce, kterou se rozumí poslední dva pulsy. Pro ně si opět můžete nastavit odlišnou teplotu vody, abyste například zamezili přeextrahování v poslední části extrakce, která by se projevila nepříjemnou hořkostí.
Všechny úpravy jsou možné díky zmíněné výhodě – absenci bojleru. Stroj tedy vždy pracuje s čerstvou vodou, kterou momentálně ohřívá na požadovanou teplotu a nedochází k degradaci vody v bojleru.
Běžný bojler v sobě navíc celý den vodu dohřívá, což způsobuje až 27x vyšší spotřebu energie.
KDE HIPSTERY MŮŽETE VIDĚT?
Hipstery distribuujeme již několik let a krom našich kaváren zdobí bary i u řady našich zákazníků po celé České republice.
Najdeteho například v kavárně Osada, DOK, Bjukitchen, Kafe Pikola, Jizba Luhačovice, Cukrárna Myšák, Café Záhorský, Pekárna Praktika, U kalendů, Nejen Kafe a na mnoha dalších místech.
Lukáš “Benjamin” Bros
Headbarista pražírny
barista.lukas@nordbeans.cz
Martin Jiránek
Manažer velkoobchodu
martin.jiranek@nordbeans.cz
...se všemi dalšími podněty se na nás neváhejte obrátit na info@nordbeans.cz nebo na telefonu +420 775 886 334.
Nezapomeňte si prostudovat naše obchodní podmínky.