HIPSTER
by 3temp

Revoluční technologie pro snadnou přípravu výjimečné filtrované kávy. 

 

Nordbeans ve spolupráci se švédskou technologickou firmou 3TEMP přináší inovativní řešení přípravy filtrované kávy v kavárnách, hotelech, restauracích i kancelářích – Hipster. Záruka konzistentní přípravy, kterou můžete do detailu ovládnout a snadno replikovat. 

Společnost 3TEMP při založení zužitkovala více než 100 let zkušeností s výrobou překapávačů na filtrovanou kávu. Jejich misí bylo vyvinout jedinečný stroj, který umožní maximální kontrolu extrakce s důrazem na udržitelnost, jedinečný design, snadné ovládání a údržbu. Po více než  10 letech na trhu nabízí komplexní řešení, které každý šálek filtrované kávy dokáže proměnit v zážitek

Na co se s Hipsterem můžete spolehnout? 

  • Velkokapacitní příprava filtrované kávy
    • 2,5 litru za 6 minut
    • Možnost nastavení objemu 7004000 ml
  • Možnost detailního nastavení receptů
    • 3 různé teploty a počet pulsů
  • Příprava studené filtrované kávy
    • 2,5 litru do 20 minut
    • Oproti klasickým cold brew jiskrnější chuť
  • Možnost přípravy čaje
    • Horký i studený
  • Ovládání přes internet
    • Možnost sdílet recepty, upravovat nastavení nebo diagnostiky závady odkudkoliv
  • 27x nižší spotřeba energie oproti běžným překapávačům
  • Několik variant designu, které rozzáří váš bar

Kompletní ceník ke stažení ZDE.

 

Jak Hipster funguje?

Oproti běžným překapávačům se Hipster liší zejména ve dvou parametrech – má vlastní router a nemá bojler.

K Hipsteru dostanete přístup do webové aplikace, která vám umožní skrze router nastavovat veškeré parametry extrakce. Ta se v Hipsteru rozděluje do třech fází, u kterých si můžete nastavit objem, teplotu a čas.

 

 

  • Pre-Brew fáze – Prvotní kontakt kávy s vodou, během kterého jde o rovnoměrné namočení namleté kávy, což povede k celkově rovnoměrnější extrakci. Osvědčilo se nám, že specifickým kávám může svědčit různá teplota nebo délka této fáze.
     
  • Extrakční fáze – Hlavní část celého procesu přípravy, který se kontroluje teplotou a počtem pulsům, který definuje, do kolika nálevů se celkový objem vody rozdělí. S vyšším počtem pulsů se váže i vyšší agitace, která způsobuje vyšší extrakci. 
     
  • End fáze – Poslední část extrakce, kterou se rozumí poslední dva pulsy. Pro ně si opět můžete nastavit odlišnou teplotu vody, abyste například zamezili přeextrahování v poslední části extrakce, která by se projevila nepříjemnou hořkostí. 

Všechny úpravy jsou možné díky zmíněné výhodě – absenci bojleru. Stroj tedy vždy pracuje s čerstvou vodou, kterou momentálně ohřívá na požadovanou teplotu a nedochází k degradaci vody v bojleru.

Běžný bojler v sobě navíc celý den vodu dohřívá, což způsobuje až 27x vyšší spotřebu energie.
 

KDE HIPSTERY MŮŽETE VIDĚT?

Hipstery distribuujeme již několik let a krom našich kaváren zdobí bary i u řady našich zákazníků po celé České republice.

Najdeteho například v kavárně Osada, DOK, Bjukitchen, Kafe Pikola, Jizba Luhačovice, Cukrárna Myšák, Café Záhorský, Pekárna Praktika, U kalendů, Nejen Kafe a na mnoha dalších místech.

 

 

Lukáš “Benjamin” Bros
Headbarista pražírny
barista.lukas@nordbeans.cz

 

Martin Jiránek
Manažer velkoobchodu
martin.jiranek@nordbeans.cz

...se všemi dalšími podněty se na nás neváhejte obrátit na info@nordbeans.cz nebo na telefonu +420 775 886 334.

Nezapomeňte si prostudovat naše obchodní podmínky.

Social links