Do košíku
Charakteristika:ČERVENÝ GRAPEFRUIT - MANDLE - ČERNÝ ČAJ
Druh:Arabika (bourbon)
Proces:promytý
Původ:Karongi, Západní provincie m n.m. 1850 m n.m.
Partner:Per Nordby
Použití:filtrovaná káva

Kooperativu Kopakaki-Duteguere založili pěstitelé, kteří žijí v okrese Karongi nedaleko jezera Kivu. Náš mikrolot vypěstovali farmáři z vesnice Gitarama, na africké poměry se tak jedná o opravdu transparentní kávu. Farmáři sklízí ze zhruba 100 - 300 kávovníků, kromě nich pěstují například avokáda nebo banány. Přímo v závodě vede záznamy o denní sklizni certifikovaný Q Grader Oliver Gashema, za námi do Evropy si pak najde cestu to „nejlepší z nejlepšího“. Čerstvé třešně jsou fermentovány 10-12 hodin na vzduchu, následně se po promytí suší 10 – 15 dní na vyvýšených postelích. Kávu pražíme především na filtr. Vybrali jsme ji především pro její ovocný charakter, doplněný o plné tělo a chutě ořechů.

Social links