video here

Aeropress

94 °C
1:30 MIN

Nováček mezi přístroji na filtrovanou kávu. Variabilita v metodách připravy je poměrně veliká, vaši metodu s vámi rádi prodiskutujeme například v některých z našich kurzů.


Relativním nováčkem na poli alternativních příprav je Aeropress, ovšem v konkurenci se rozhodně neztratí. Disponuje totiž nekonečně rozmanitou variabilitou receptur a možností, jak jej připravit. Ať už jste tedy za barem v kavárně, linkou v kuchyni či pařezem v lese, Aeropress vám bude vždy věrným společníkem.

Celý postup přípravy je totiž ve své podstatě velice snadný. Spodní sítko s propláchnutým papírovým filtrem se nejprve zajistí závitem ke dnu tubusu a společně se následně postaví přímo na hrníček nebo jakoukoliv jinou nádobu. Do tubusu se nasype požadované množství čerstvě namleté kávy s hrubostí připomínající jemný písek. Ta se zalije horkou vodou a celá komora se potom uzavře druhou částí Aeropressu – pístem. Jakmile v této komoře kávu vyextrahujeme, stačí ji už pouze pístem skrze papírový filtr vytlačit do hrnečku. Netlačíte však až na doraz a celou přípravu ukončíte, jakmile uslyšíte typické syčení.

Jestli se chcete dozvědět více, určitě navštivte jeden z našich kávových kurzů.

Social links