Příprava kávy

Espresso je základ, ovšem alternativní příprava kávy skrývá mnoho dalších chutí a zážitků. Kterou stranu si vyberete vy?

Založené na espressu

To, co dělá espresso espressem, je tlak. Malé množství horké vody se pod tlakem protlačí skrze jemně mletou kávu. Espresso kávy se často zjemňují mléčnou pěnou.

94 °C
0:30 MIN

Vysoce koncentrovaná a intenzivní káva malého objemu, definována především tlakem 9 barů, který dělá espresso espressem.

94 °C
0:30 MIN

Jedna dávka espressa a mikropěna z plnotučného mléka, to je pravé italské cappuccino.

94 °C
0:30 MIN

Italsky caffé macchiato, španělsky cortado je espresso zjemněné mléčnou mikropěnou tak, aby pasovalo akorát do malého šálku.

94 °C
0:30 MIN

Moderní nápoj australského původu v sobě ukrývá dvojitou dávku espressa a mléčnou mikropěnu. Často se servíruje v průhledné skleničce.

Alternativní způsoby

Zde se již nejedná o přípravu pod tlakem, ale káva je buď shora zalévaná, nebo je naopak stlačená. Výsledkem je větší nápoj plný různorodých aromat a chutí.

95 °C
4:00 MIN

Snadná alternativa pro začátečníky, kteří si chtějí pochutnat na dobré kávě i bez kávovaru.

94 °C
1:30 MIN

Nováček mezi přístroji na filtrovanou kávu. Variabilita v metodách připravy je poměrně veliká, vaši metodu s vámi rádi prodiskutujeme například v některých z našich kurzů.

94 °C
3:00 MIN

V60

Kávový filtr V60 se dá použít jak doma, tak v luxusní restauraci a podtrhuje jemné chutě v kávě. Vyžaduje sice větší zručnost, ale tu vás rádi naučíme u nás v kurzech.

94 °C
4:00 MIN

Designový filtr se blíží téměř k laboratornímu přístupu přípravy. Káva je shora zalévaná a výsledkem je jiskrná barva a plná chuť.

Social links