video here

Keňa

Po kávách z Keni je každoročně obrovská poptávka. Na místě je proto nutné se zorientovat v komplexním systém, kooperativ, laboratoří a aukcí na burze v Nairobi. V roce 2019 jsme se proto vrátili.


Po kávách z Keni je každoročně obrovská poptávka. Na místě je proto nutné se zorientovat v komplexním systému pěstitelů, kooperativ, laboratoří a aukcí na burze v Nairobi. Měli jsme možnost pracovat s kávou od samostatného farmáře Johna Njorgeho, opakovaně vykupujeme kávy ze zpracovatelských závodů kooperativ New Gikaru a Rungeto. Cuppovali jsme ve slavných laboratořích Dormans (ve starém i v novém) a Kenyacof, kterými každý rok projdou tisíce nejlepších vzorků keňských káv. V roce 2019 jsme navštívili samostatný závod Cianda a závod Wanjengi, jednali jsme s ředitelem kooperativy Kahuhia. Netrpělivě čekáme na příjezd káv z Rianjagi, Makena, Rurima, Kii a dalších do Evropy. 

 

 

Více o naší cestě po Keni v roce 2017 si můžete přečíst na blogu TADY. 

Social links