video here

Amsterdam Coffee Fest 2016

21. března 2016

O víkendu jsme navštívili vyhlášený Amsterdam Coffee Festival. Co nás přimělo vyrazit na cestu?


O víkendu jsme navštívili vyhlášený Amsterdam Coffee Festival. Proto se chceme podělit o čerstvé dojmy, byť jsme původně na blogu připravovali další díl senzorického průvodce "Co káva ukrývá". Čím pro nás byl festival tak výjimečný?

Kromě načerpání inspirace v prostředí vyspělé kávové kultury hlavně jednou skutečností - čekal tam na nás totiž Ronald. Partner a kamarád NORDBEANS, který nám pomáhá udržovat blízký kontakt s našimi farmáři. Měl první vzorky unikátní kávy, která pro nás hodně znamená. Kávy, kterou vám už brzy budeme moci nabídnout jako první a  zároveň jediná pražírna na světě - koupili jsme totiž celý výběr ze sklizně, zpracovaný na naši žádost pro farmáře velmi nezvykle.

Právě Ronald  pomohl pěstiteli celý proces dotáhnout, byl pro něj úplně nový. A když potom mluvil o "šesti lidech, kteří každé zrnko ručně přetřídili", šla nám hlava kolem. A když jsme ochutnali poprvé, šla nám kolem ještě víc :-).  

Takové  vztahy nám ve světě kávy dávají největší smysl. Jak už z blogu víte, pěstování, zpracování, výběr, logistika, pražení a samotná příprava kávy jsou všechno radostné, ale náročné procesy. Je proto skvělé, když se všichni v tom řetězci navzájem znají, nebo o sobě alespoň vědí co nejvíc. Chtěli bychom je proto rozvíjet dlouhodobě a napříč kontinenty. 

Asi jste si všimli, že jsme neprozradili, o jakou kávu se jedná. Věříme, že nám tu trochu tajnůstkářství ještě chvíli odpustíte a společně s námi se budete těšit, až  dorazí do pražírny :-) Jinak jsme se si festival (v poklusu a s patřičným příjmem kofeinu) moc užili. Atmosféru podtrhlo i svkěle vybrané místo konání. Příští rok vyrazíme zas a budeme rádi, když pojedete s námi. 

#ZnamSvouKavu

P.S. ještě jednou zdravíme @Quackfctry, na kterou jsme narazili při bloudění amsterdamskými uličkami a která nám pomohla místo konání najít :-)

Social links