Vyhledat

Káva s duší Afriky. Spolupráce našich partnerů The Coffee Quest a Great Lakes Coffee mění životy farmářů v Ugandě. Díky jejich podpoře je místní výběrová káva v posledních letech na vzestupu. Tato šarže byla zpracována promytou metodou a výsledkem je sladká čokoládová chuť s náznakem limetek a jablka.

Společnost The Coffee Quest úzce spolupracuje s producenty výběrové kávy, nakupuje jejich kávu a motivuje je k produkci vyšší kvality, za kterou platí vyšší cenu. Tým TCQ dbá na kontrolu kvality během celého procesu exportu kávy. Farma, kde byla káva vypěstována nabízí skvělé podmínky – kombinace mikroklima a zdravé bohaté půdy tvoří ideální základ pro výjimečnou sklizeň.

Hmotnost

Množství

Cena

300 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 120 Kč, u vás doma již ve středu 8. 10.. Možnosti dopravy


Detaily

Řadu Nový Standard si zamilujete, pokud hledáte stabilní, sladkou kávu s plnou chutí – ať už na espresso, do moka konvičky nebo na překapávanou kávu.

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nový standard
  • Příprava Espresso, Moka konvička, Automatický kávovar
  • Chuť Sladká, Čokoládová, Oříšková
  • Charakteristika sladká – citrusová – čokoládová
  • Intenzita těla

    Jemné

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Farmář Great Lakes Coffee
  • Zpracování Promyté
  • Odrůda Catimor, SL34
  • Původ Uganda
  • Lokalita Kasese
  • Farma Sironko Station
  • Nadm. výška 1750 m n.m.
  • Stupeň pražení Střední - Nový Standard
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 45 ml
  • Poměr 1:3
  • Čas  30 sec
  •  
  • RADA: 
    Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.

1. Odvažte si doporučenou dávku. 

2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.

3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa. 

4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).

Tip našeho baristy

Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu. 

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Kasese, oblast pod majestátními horami Rwenzori, která dlouho zůstávala mimo pozornost, kvůli nízké infrastruktuře a izolovanosti. Dnes se však díky projektům a investicím do výběrové kávy mění v dynamický region s bohatou historií, krásnou přírodou a významnou ekonomikou.

Zpracování

Po ručním sběru se kávové třešně vyloupou a nechají fermentovat ve vodních nádržích, kde se rozloží zbytky dužiny. To zvýrazňuje sladkost a zároveň zachovává maximální čistotu chutí. Následně se zrnka několikrát promyjí čerstvou horskou vodou, aby se odstranily poslední nečistoty. 

Charakter

Sladký nugát a čokoládový základ doplňuje svěží limeta a zelené jablko. Harmonická a vyvážená chuť s citrusovou linkou. Harmonická ale překvapivá – stejně jedinečná jako Uganda.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!