Pražírna

Prostor pražírny má své neopakovatelné kouzlo. Co se tu všechno děje?

Všechny naše kávy tu nevratně mění svou fyzikální a chemickou strukturu. Z přístavu do pražírny k nám totiž přicházejí v tzv. „zelené“ podobě – zrnka jsou tvrdá, zelená a skoro nevoní.

Co je naším úkolem?

Naším úkolem je dotáhnout práci pěstitelů a producentů. Za každých okolností chceme vytěžit potenciál, který v sobě jednotlivé kávy nesou. Často se jedná o ty nejlepší výběry ze sklizní v daných zemích. 

Jaké technologie používáme?

Pro pražení kávy používáme výhradně špičkové technologie Giesen z Nizozemska. Pro každou kávu nejprve hledáme optimální pražicí profil na vzorkové pražičce WPG1. Využíváme ji i pro pražení vzorků. Ty přicházejí do pražírny z celého světa, některé si přivezeme přímo z našich cest za kávou.

Jakmile jsme spokojení s pražicím profilem, přejdeme k produkčnímu pražení na plnohodnotné patnáctikilové pražičče Gisen W15A.

Každý pražicí cyklus zaznamenáváme s pomocí pražicího software Cropster.

Co se děje po upražení?

Když jsou kávy upražené, před zabalením je všechny ochutnáme – cupping určuje tempo dne v pražírně.

 

 

Social links