Pražírna
Prostor pražírny má své neopakovatelné kouzlo. A Co se tu všechno děje?
Všechny naše kávy tu nevratně mění svou fyzikální a chemickou strukturu. Z přístavu do pražírny k nám totiž přicházejí v tzv. „zelené“ podobě – zrnka jsou tvrdá, zelená a skoro nevoní.
Co je naším úkolem?
Naším úkolem je dotáhnout práci pěstitelů a producentů. Za každých okolností chceme vytěžit potenciál, který v sobě jednotlivé kávy nesou. Často se jedná o ty nejlepší výběry ze sklizní v daných zemích.
Jaké technologie používáme?
Pro pražení kávy používáme výhradně špičkové technologie Giesen z Nizozemska. Pro každou kávu nejprve hledáme optimální pražicí profil na vzorkové pražičce WPG1. Využíváme ji i pro pražení vzorků. Ty přicházejí do pražírny z celého světa, některé si přivezeme přímo z našich cest za kávou.
Jakmile jsme spokojení s pražicím profilem, přejdeme k produkčnímu pražení na plnohodnotné patnáctikilové pražičče Gisen W15A.
Každý pražicí cyklus zaznamenáváme s pomocí pražicího software Cropster.
Co se děje po upražení?
Když jsou kávy upražené, před zabalením je všechny ochutnáme – cupping určuje tempo dne v pražírně.