Vyhledat

Miguel Tabora Honey

Honduras

Tato Pacamara ukazuje sílu honduraské kávy v její eleganci a vyváženosti. Díky honey zpracování si káva zachovává výraznou sladkost a jemnou ovocnost žlutého melounu.

Na farmě Pacayalito v Hondurasu vzniká káva, která odráží příběh i poctivé řemeslo. Miguel, zakladatel farmy, proměnil svou představu o klidném odpočinku v životní poslání – pěstovat kávu s respektem k přírodě a lidem. Díky specifickému mikroklimatu a šetrnému honey zpracování získává káva výraznou komplexitu a přirozenou sladkost. Každý krok, od organického hnojení až po pomalé sušení v polostínu, podtrhuje důraz na kvalitu. Výsledkem je káva, která má duši i charakter.

Hmotnost

Množství

Cena

375 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již ve středu 8. 10.. Možnosti dopravy


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Batch brew
  • Chuť Sladká, Ovocná, Oříšková
  • Charakteristika žlutý meloun – marcipán – oříšky
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Nižší

  • Farmář Miguel Tabora
  • Zpracování Honey
  • Odrůda Pacamara
  • Původ Honduras
  • Lokalita San Jose de Colinas
  • Farma Pacayalito
  • Nadm. výška 1400 m n.m.
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 96 °C
  • Čas  2:30 mn
  • Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat mezi 2:15 a 2:45 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Pohoří Santa Bárbara je známé svým výjimečným mikroklimatem – chladné a vlhké podmínky zpomalují zrání třešní, což dává kávě větší hloubku a komplexitu. Blízkost jezera Yojoa a džungle zvyšuje biodiverzitu a činí z oblasti jednu z nejzajímavějších pěstitelských lokalit v Hondurasu.

Zpracování

Káva je zpracována metodou honey. Tento proces spočívá v ponechání části dužiny na zrnech po vyloupání, což přispívá k jejich sladkosti a komplexnosti chuti. Po vyloupání zrna fermentují s dužinou po určitou dobu v otevřených kádích, čímž se ovlivňuje výsledný chuťový profil. Následně jsou sušena v polostínu na afrických postelích po dobu několika týdnů, což umožňuje postupné a rovnoměrné vysychání.

Charakter

V chuti najdete svěží tóny žlutého melounu, které doplňuje sladký marcipán. V závěru se rozvine oříšková linka, která kávě zajišťuje vyvážený profil.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!