Tato Pacamara ukazuje sílu honduraské kávy v její eleganci a vyváženosti. Díky honey zpracování si káva zachovává výraznou sladkost a jemnou ovocnost žlutého melounu.
Na farmě Pacayalito v Hondurasu vzniká káva, která odráží příběh i poctivé řemeslo. Miguel, zakladatel farmy, proměnil svou představu o klidném odpočinku v životní poslání – pěstovat kávu s respektem k přírodě a lidem. Díky specifickému mikroklimatu a šetrnému honey zpracování získává káva výraznou komplexitu a přirozenou sladkost. Každý krok, od organického hnojení až po pomalé sušení v polostínu, podtrhuje důraz na kvalitu. Výsledkem je káva, která má duši i charakter.
Hmotnost
Detaily
Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Batch brew
- Chuť Sladká, Ovocná, Oříšková
- Charakteristika žlutý meloun – marcipán – oříšky
- Intenzita těla
Bohaté
- Intenzita kyselosti
Nižší
- Farmář Miguel Tabora
- Zpracování Honey
- Odrůda Pacamara
- Původ Honduras
- Lokalita San Jose de Colinas
- Farma Pacayalito
- Nadm. výška 1400 m n.m.
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 96 °C
- Čas 2:30 mn
- Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.
Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.
1. 50 g krouživým, 50 g do středu
Čas: 0:00-0:10
2. 100 g krouživým, 50 g do středu
Čas: 0:50-1:00
Celkový čas extrakce by se měl pohybovat mezi 2:15 a 2:45 min.
Tip našeho baristy
K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu.
Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.
Farma
Santa Barbara
Honduras



Miguel Tabora
Miguel Tabora původně hledal klidné místo pro odchod do důchodu. Místo odpočinku však objevil tuto farmu, koupil ji a začal pěstovat kávu. Jeho přístup spojuje cit pro půdu, odpovědné hospodaření a důraz na kvalitu. Věnuje se pěstování tradičních odrůd jako Catuaí a Catimor, ale rozšiřuje i výběr o speciální variety jako Pacamara.
Zajímavost
Honduras má skvělé podmínky pro pěstování výběrové kávy. Díky pěstitelům, kteří je využívají naplno a neustále posouvají kávový průmysl kupředu, se země pravidelně umisťuje na třetím místě v objemu produkce arabiky na světě. Může se tak srovnávat s Etiopií, která je však desetkrát větší než Honduras.
Farma
Farma Pacayalito se nachází v nadmořské výšce 1300 metrů v oblasti San José de Colinas. Zaměstnává 7 lidí a během sklizně až 25. Na farmě se důsledně dodržují ekologické postupy, v podobě používání organických hnojiv, kontroly oslunění porostů a stínu nebo šetrného hospodaří s vodními zdroji.

Lokalita
Pohoří Santa Bárbara je známé svým výjimečným mikroklimatem – chladné a vlhké podmínky zpomalují zrání třešní, což dává kávě větší hloubku a komplexitu. Blízkost jezera Yojoa a džungle zvyšuje biodiverzitu a činí z oblasti jednu z nejzajímavějších pěstitelských lokalit v Hondurasu.

Zpracování
Káva je zpracována metodou honey. Tento proces spočívá v ponechání části dužiny na zrnech po vyloupání, což přispívá k jejich sladkosti a komplexnosti chuti. Po vyloupání zrna fermentují s dužinou po určitou dobu v otevřených kádích, čímž se ovlivňuje výsledný chuťový profil. Následně jsou sušena v polostínu na afrických postelích po dobu několika týdnů, což umožňuje postupné a rovnoměrné vysychání.

Charakter
V chuti najdete svěží tóny žlutého melounu, které doplňuje sladký marcipán. V závěru se rozvine oříšková linka, která kávě zajišťuje vyvážený profil.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!