Klára Korityáková
Generální
manažerka
kaváren
Nordbeans.
Klárka začínala v roce 2019 jako obsluha v naší kavárně. Od začátku ale měla jasnou ambici směřovat spíše k managementu kaváren. Svou příležitost chytila za pačesy při otevření DOKu. Připravila koncept a povedlo se jí odkormidlovat otevření provozu uprostřed Covidového období. Překonáním všech nečekaných nástrah si získala důvěru pro vedení všech gastronomických provozů z pozice generální manažerky. Dnes pomáhá manažerům jednotlivých provozů nastavovat a udržovat jejich strategii a koncept.
Jaká byla tvoje cesta před Nordbeans?
Během střední školy jsem obsluhovala na svatbách a v restauracích, kde jsem získala první zkušenosti s prací v gastronomii. Po gymnáziu jsem se odstěhovala do Prahy a začala pracovat v kavárně Costa Coffee. Líbila se mi systematičnost a jasně nastavené procesy, které umožňovaly rychlý nejen kariérní růst, ale i rychlé zaučování nových členů týmu. S nástupem na vysokou školu jsme se s přítelem přestěhovali do Liberce, kde jsem se dostala k vedení dvou místních poboček Costa Coffee. V této roli jsem měla na starosti nejen provoz kaváren, ale také školení a vedení týmu, což mě velmi bavilo. Skloubení se školou bylo sice trochu dynamické, ale nic co by se nedalo zvládnout.
Co tě přivedlo k práci v Nordbeans?
Po nějaké době jsem však zjistila, že systematičnost má i své nevýhody, jako jsou jasně stanovené hranice, které brání dalšímu rozvoji a změnám. Hledala jsem tedy změnu a místo, kde bych měla větší možnosti se realizovat, a také práci, ve které bych měla více času na dokončení vysoké školy. Chtěla jsem se více věnovat výběrové kávě a v Liberci byla jasnou volbou kavárna Sweet City, kam jsem v létě roku 2020 nastoupila na brigádu při škole. Na Nordbeans mě zaujalo zázemí rodinné firmy a nadšení, se kterým všichni přistupují ke své práci.
Jak se tvoje kariéra vyvíjela od doby, kdy jsi nastoupila?
Na pozici obsluhy kavárny ve Sweet City jsem nastoupila v červnu roku 2020. Po pár směnách jsem se po dohodě s vedením Nordbeans zaměřila na otevření kavárny DOK, které proběhlo v srpnu 2020. Od té doby je život v Nordbeans jedna velká jízda. Rychle jsem se vrátila do vedení kaváren, ale tentokrát to bylo úplně něco jiného. DOK byla nově vzniklá velká kavárna, která potřebovala nastavit strukturu, procesy a jasně uchopit koncept.
V průběhu covidové doby jsme čelili mnoha výzvám, ale díky úsilí celého týmu jsme tuto dobu úspěšně zvládli. Po dvou letech spolupráce jsem začala dálkově studovat MBA v Brně, což mi umožnilo rozšířit mé znalosti v oblasti managementu a leadershipu. Když DOK slavil 3 roky, naše úsilí se začalo projevovat ve stabilním podniku, který odolává změnám díky silnému týmu.
Začal tak vznikat prostor na další aktvitiy a projekty a tak v roce 2023 vznikla nová kavárna Nordbeans_Lázně. Jejíž otevření bylo velmi dynamické a rychlé. Aktuálně pracuji na pozici generální manažerky kaváren a mám dokončené studium MBA se zaměřením na management a leadership.
Jak vypadá tvůj typický den v práci?
Můj typický den je většinou naplánovaný od rána až do odpoledne. Ráno obvykle začínám soustředěnou prací, která zahrnuje práci na projektech a odbavení důležitých emailů. Tento čas je pro mě klíčový, protože mi umožňuje se plně ponořit do strategických úkolů a plánování.
Po ranní fázi se přesouvám na schůzky v různých kavárnách s manažery jednotlivých kaváren. Společně řešíme a vyhodnocujeme aktuální plány, připravujeme se na nadcházející úkoly a řešíme případné problémy. Během těchto setkání předávám rady, pomáhám řešit komplikace a zajišťuji, aby vše probíhalo hladce a podle plánu.
Odpoledne často trávím na schůzkách s některými členy z řad manažerů Nordbeans. Tato setkání jsou zaměřena na koordinaci mezi různými odděleními a zajištění, že všechny části firmy spolupracují efektivně. Diskutujeme o pokroku v jednotlivých projektech, plánujeme další kroky a řešíme strategické otázky.
Zbytek dne si nechávám na zpracování úkolů a plánování. Tento čas využívám k tomu, abych se věnovala detailům, připravovala dokumenty a zajišťovala, že všechny iniciativy jsou v souladu s celkovou strategií firmy. Každý den je dynamický a přináší nové výzvy, což mě neustále motivuje a posouvá vpřed.
Jak nejraději trávíš svůj volný den?
Svůj volný den nejraději trávím na procházkách v horách s naším psem Luckym. Pobyt v přírodě mi pomáhá se odreagovat od každodenního pracovního shonu. Když nejsme na procházkách, často trávíme čas v Liberci nebo u Prahy s kamarády a rodinou.
Chcete se stát součástí týmu Nordbeans?
Pokud Vás tato nabídka zaujala, stačí kliknout na tlačítko níže a vyplnit formulář. My už se na vás budeme těšit.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!