Vyhledat

Finca El Salvador Anaerobic

El Salvador

Divoká káva s bohatým charakterem – výsledek vyvážené kombinace sopečné půdy Fincy El Salvador, pečlivé fermentace a zpracování našeho přítele Rodolfa Ruffatti a generací zkušeností jeho rodiny. V šálku najdete komplexní charakter višní, pomerančů a koňaku.

Některé kávy přicházejí a odcházejí. Ale Finca El Salvador s námi zůstává už spoustu let. Letošní lot je výsledek 120 hodin pečlivě řízené fermentace, ve které se potkává preciznost s intuicí – jejím výsledkem je úžasná vrstvená chuť. Ve spolupráci s naším dlouholetým partnerem a přítelem Rodolfem Ruffattim Batllem vznikla káva, která voní po višních, chutná po pomeranči a doznívá jako doušek koňaku. Elegantní, šťavnatá a nezaměnitelná. Přesně taková, jakou si chceme Fincu El Salvador pamatovat.

Tento produkt je dlouhodobě vyprodaný.

Alternativní produkty z kategorie Filtrovaná káva:


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Fermentovaná, Ovocná
  • Charakteristika VIŠNĚ – POMERANČ – KOŇAK
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Vyšší

  • Farmář Rodolfo Ruffatti
  • Zpracování Anaerobní Natural
  • Odrůda Red Bourbon
  • Původ El Salvador
  • Lokalita Santa Ana
  • Farma Finca El Salvador
  • Nadm. výška 1500 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 96 °C
  • Čas  3:00 mn
  • Fincu El Salvador meleme spíše jemně: 18 clicků na Timemore Chestnut, 5 na Fellow Opus nebo 5,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50g  vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

Pro přípravu doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer s padnoucími filtry. Pomáhají nám lehce docílit rovnoměrné extrakce, plné chuti a vysoké sladkosti.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Na úpatí vulkánu Santa Ana, ve výšce 1650 metrů, se rozkládá krajina plná kontrastů, jež fascinuje návštěvníky. Tropické slunce přináší teplo, zatímco chladné noci dodávají atmosféru. Sopečné půdy podporují ideální podmínky pro pěstování kávy, kterou zvyšuje pravidelná vlhkost. Tento terroir dává vzniknout kávě s bohatou texturou a čistou komplexitou, která oslovuje milovníky kávy po celém světě. Každý šálek nese příběh místa a jeho jedinečných přírodních podmínek.

Zpracování

Anaerobní natural – 120H. Třešně fermentují bez vzduchu, což vytváří unikátní chuťový profil. Fermentace probíhá v kontrolovaných podmínkách, podporujících rozklad cukrů a rozvoj aromatických látek. Po fermentaci následuje pomalé sušení třešní, které uchovává komplexní chuťový profil kávy. Výsledkem je káva s opojnou sladkostí a jasnou strukturou.

Charakter

Višně, pomeranč, koňak. Tato káva, s plnou a sladkou příchutí, se vyznačuje komplexní strukturou a hladkým tělem, které zajišťují dokonalý zážitek při každém doušku. Ve vůni této výjimečné kávy dominují příjemné a lákavé červené peckoviny, které přímo lákají k dalšímu ochutnání. Na jazyku se poté projevuje šťavnatá citrusová acidita, jež je skvěle vyvážená s jemnými tóny alkoholu, což jí dodává na hloubce a zajímavosti. I přesto, že je chuť výrazná, zůstává kultivovaná a příjemná, což umocňuje celkový dojem z pití. Tato káva se nesporně hodí pro všechny typy filtrované přípravy – ať už se jedná o metodiku pour-over nebo batch brew, vždy si zachovává svůj charismatický a jedinečný profil.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!