Objevte náš nový filtr, který voní jarem! Když jsme tuto kávu poprvé ochutnali, nadchla nás svou florálností a přesně takovou jsme pro tuto sezónu hledali. Spring blossom je jako probouzející se příroda ve vašem šálku – lehká, svěží a plná života. Navíc ji najdete ve čtyřech designech inspirovaných rozkvetlou krajinou Jizerských hor. Posbírejte je všechny a dopřejte si tu pravou jarní atmosféru.
Spring blossom v sobě ukrývá zrna odrůdy Pink Bourbon, která patří k těm nejvýjimečnějším a neoblíbenějším – je ceněna hlavně za svůj unikátní vyvážený profil. Kávu vypěstovali sourozenci Diego a Yessica Parra, jejichž péče o kvalitu zrn se odráží v každém doušku. Inovativní způsob zpracování podtrhuje jedinečnost této kávy a poskytuje nezapomenutelný chuťový zážitek.
Hmotnost
Detaily
Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
- Chuť Sladká, Ovocná, Květinová
- Charakteristika Fialky – Limeta – Bobule
- Intenzita těla
Jemné
- Intenzita kyselosti
Vyšší
- Farmář Diego a Yessica Parra
- Zpracování Promyté
- Odrůda Pink Bourbon
- Původ Kolumbie
- Lokalita Pitalito
- Farma Alto Guamal
- Nadm. výška 1750 m n.m.
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 96 °C
- Čas 2:30 min
- Jarní kávu meleme na střední hrubost: 20 clicků na Timemore Chestnut, 6 na Fellow Opus nebo 6,5 na EK43.
Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.
1. 50g vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu
Čas: 0:00-0:10
2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu
Čas: 0:50-1:00
Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.
Tip našeho baristy
Pro přípravu doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer s padnoucími filtry. Pomáhají nám lehce docílit rovnoměrné extrakce, plné chuti a vysoké sladkosti.
Farma
Santa Marta
Kolumbie




Sourozenci Diego a Yessica
Sourozenci Diego a Yessica se věnují kávě již od svých 17 let a jsou čtvrtou generací rodiny producentů. Jejich cesta ke kávové dokonalosti vedla přes cupping, pražení a baristické dovednosti, ve kterých se neustále zdokonalovali. Získali bohaté zkušenosti v oblasti kontroly kvality a analýzy kávy, což je přivedlo k rozhodnutí věnovat se vlastní produkci. Před dvěma lety založili farmu s jasným cílem – produkovat kávu udržitelným způsobem a neustále zvyšovat její kvalitu.
Interesting
Yessica působila pět let ve společnosti The Coffee Quest, kde vedla řadu projektů. Mezi nejvýznamnější patří Mama Sierra Project, jehož cílem je posílit postavení žen – pěstitelek kávy v komunitě Giraldo. Program jim nabízí workshopy o řízení podniku, finanční gramotnosti nebo postupech ekologického zemědělství, ale také poskytuje psychosociální podporu a pomáhá ženám v sebedůvěře a překonání osobních a sociálních bariér.
Farma
Finca El Mirador zaměstnává tři pracovníky a v období sklizně dalších 15 sezónních brigádníků. Kromě kávy se zde pěstuje juka a ovocné stromy, které slouží pro místní spotřebu. Diego a Yessica se věnují zdokonalování fermentačních technik a zajištění výjimečné kvality produkce. Zároveň pracují na rozšíření farmy na mezinárodní trhy, přičemž kladou důraz na udržitelnost. Jejich cílem je nejen udržet vysoký standard kávy, ale také ho neustále posouvat dál.

Lokalita
Huila je jedním z nejznámějších kolumbijských regionů pro pěstování kávy. Leží na jihozápadě země a je ohraničen Andskými horami. Řeka Magdalena, která jím protéká, přináší úrodnou půdu a dostatek vody, což vytváří ideální podmínky pro pěstování kávy s jedinečným terroirem. Huila je tak domovem pro některé z nejkvalitnějších káv v zemi, které se pravidelně účastní prestižních soutěží, jako je Cup of Excellence.

Zpracování
Káva je zpracována promytou metodou. Po vyloupání se zrna přesunou do plastových nádob na 48 hodin, kde probíhá oxidace. Následně je proces doplněn 72 hodinovou fermentací bez přístupu vzduchu. Tato inovativní metoda zintenzivňuje chuť a dodává kávě bohaté, sladké tělo.

Charakter
Chuťový profil vám nabídne výrazné květinové tóny, připomínající fialky, s osvěžující šťavnatostí limetky. Tento základ je doplněn o bohatou chuť lesního ovoce, které dodává kávě příjemnou sladkost. Díky své živosti funguje skvěle i jako cold brew. Zkrátka filtr, se kterým přivítáte jaro s otevřenou náručí!
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!