Představujeme vám něco zcela výjimečného – experimentální nanolot Sao Silvestre Kombucha. Tento unikátní proces vymyslel náš parťák Rodolfo v El Salvadoru a při naší společné cestě do Brazílie ho předal bratrům Andrade na farmě Sao Silvestre. Kombucha podporuje proces přirozené fermentace a přináší svěžejší, šťavnatější chuťový profil. Káva je plná svěží acidity, která připomíná citrusy, šípek a hroznové víno.
Bratři Ismael a Eduardo Andrade jsou známí jako jedni z nejprogresivnějších producentů v Brazílii. S rodinnou tradicí pěstování kávy sahající až do roku 1901 se farmě Sao Silvestre daří spojovat historii s inovacemi. Díky jejich ochotě experimentovat a posouvat hranice zpracovatelských metod patří dnes jejich kávy mezi světovou špičku.
Alternativní produkty z kategorie Filtrovaná káva:
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Filtr, Chemex, Batch brew
- Chuť Sladká, Kyselá, Fermentovaná
- Charakteristika Šípek – Ořechy – Víno
- Intenzita těla
Bohaté
- Intenzita kyselosti
Vysoká
- Farmář Bratři Andrade
- Zpracování Kombucha Honey
- Odrůda Yellow Catuaí
- Původ Brazílie
- Lokalita Carmo de Paranaíba
- Farma São Silvestre
- Nadm. výška 1200 m n.m.
- Spolupráce od roku 2021
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 96 °C
- Čas 3:00 mn
- Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7,5 na Ditting 807 LS, 6 na EK43.
Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.
1. 50 g krouživým, 50 g do středu
Čas: 0:00-0:10
2. 100 g krouživým, 50 g do středu
Čas: 0:50-1:00
Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.
Tip našeho baristy
K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu.
Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.
Farma
São Silvestre
Brazílie


"Společně s Rodolfem jsme při naší cestě do Brazílie pracovali na tom, jak bychom mohli přinést do kávového světa něco nového. Proces Kombucha je fascinující, protože využívá přirozené fermentační vlastnosti kombuchy k tomu, aby se zvýšila acidita kávy a dosáhl se svěží, ovocný profil. Tento nanolot ze Sao Silvestre je jedním z nejexperimentálnějších projektů, na kterých jsme kdy pracovali, a výsledek předčil naše očekávání. Chuť šípku, ořechů a vína dává této kávě opravdu jedinečný charakter."
Jaromír Hanzal
CO-FOUNDER

Lokalita

Zpracování

Charakter
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!