Udělejte si radost a vyberte si náš sortiment v sekci POSLEDNÍ ŠANCE se slevou 20%

Vyhledat

Sao Silvestre Kombucha

Brazílie

Představujeme vám něco zcela výjimečného – experimentální nanolot Sao Silvestre Kombucha. Tento unikátní proces vymyslel náš parťák Rodolfo v El Salvadoru a při naší společné cestě do Brazílie ho předal bratrům Andrade na farmě Sao Silvestre. Kombucha podporuje proces přirozené fermentace a přináší svěžejší, šťavnatější chuťový profil. Káva je plná svěží acidity, která připomíná citrusy, šípek a hroznové víno.

Bratři Ismael a Eduardo Andrade jsou známí jako jedni z nejprogresivnějších producentů v Brazílii. S rodinnou tradicí pěstování kávy sahající až do roku 1901 se farmě Sao Silvestre daří spojovat historii s inovacemi. Díky jejich ochotě experimentovat a posouvat hranice zpracovatelských metod patří dnes jejich kávy mezi světovou špičku.

Tento produkt je dlouhodobě vyprodaný.

Alternativní produkty z kategorie Filtrovaná káva:


Detaily

Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Kyselá, Fermentovaná
  • Charakteristika Šípek – Ořechy – Víno
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Vysoká

  • Farmář Bratři Andrade
  • Zpracování Kombucha Honey
  • Odrůda Yellow Catuaí
  • Původ Brazílie
  • Lokalita Carmo de Paranaíba
  • Farma São Silvestre
  • Nadm. výška 1200 m n.m.
  • Spolupráce od roku 2021
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 96 °C
  • Čas  3:00 mn
  • Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7,5 na Ditting 807 LS, 6 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Zpracování

Charakter

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!

Vyberte zemi doručení zavřít
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
Velikostní tabulka zavřít
Napište nám zavřít
Načíst
Cookies zavřít

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.