Vyhledat
NOVINKA ESPRESSO

El Salvador

Vánoční káva s duší El Salvadoru. Rodolfo propojuje sílu ohnivých sopek s klidem rodinné tradice. Harmonie tmavé čokolády, kandovaného ovoce a mandarinky – chuť, která zahřeje i ten nejchladnější zimní den.

Rodolfo je káva, která nese jméno svého pěstitele Rodolfa Ruffatti Batlle, našeho dlouholetého partnera a přítele. Letošní vánoční edice pochází z farmy Finca EL Salvador, kde se rodinná tradice snoubí s moderními přístupy ke zpracování kávy a respektem k přírodě. Farma zachovává více než 20 hektarů původního lesa, který přirozeně chrání mikroklima a podporuje biodiverzitu. Naturálně zpracovaný Red Bourbon vyniká svou sladkostí, která se hodí pro zimní období i společné chvíle u jednoho stolu.

V dárkovém balíčku mě najdete tady.

Hmotnost

Množství

Cena

400 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již v úterý 18. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Zvířecí charaktery káv na espresso. Každá z těchto káv má jinou tvář – ať už hledáte klidnou sílu, uhlazenou eleganci nebo chuťovou divokost. Spojuje je výběrový původ, precizní pražení a charakter, který si zapamatujete. Z hor k vám – káva s duší severu. Objevte kolekci, kde se chuť mění v osobnost.

 

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Espresso, Moka konvička, Aeropress
  • Chuť Sladká, Ovocná, Čokoládová
  • Charakteristika tmavá čokoláda – kandované ovoce – mandarinka
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Farmář "Rodolfo Ruffatti Batlle "
  • Zpracování Naturální
  • Odrůda Red Bourbon
  • Původ El Salvador
  • Region Santa Anna
  • Lokalita Chalchuapa
  • Farma Finca El Salvador
  • Nadm. výška 1450 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 18 g
  • Voda 40 ml
  • Poměr 1:2,8
  • Čas  24-30 sec (kratší čas víc ovocná chuť, delší čas vyšší sladkost)
  •  
  • RADA: 
    Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.

1. Odvažte si doporučenou dávku. 

2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.

3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa. 

4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).

Tip našeho baristy

Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2. – 4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu. 

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Region Chalchuapa, zasazený do sopečného pohoří, se pyšní bohatou půdou a mikroklimatem ideálním pro pěstování výběrové kávy. Tyto podmínky spolu s nadmořskou výškou 1 500 metrů tvoří perfektní základ pro vznik kávy s nezaměnitelným charakterem.

 

Zpracování

Káva z farmy Finca El Salvador je zpracovávána tradiční metodou natural, která výrazně přispívá k jejímu bohatému a komplexnímu chuťovému profilu. Tento proces začíná pečlivým výběrem kávových třešní, které jsou následně sušeny na slunci. Tento postup umožňuje zrnkům absorbovat cukry z dužiny, což přidává výsledné kávě sladkost a ovocný charakter.

 

Charakter

Vyvážené espresso s hřejivým charakterem. Sladkost tmavé čokolády se potkává s ovocnou svěžestí mandarinky a stopou kandovaného ovoce. Plné tělo, dlouhá dochuť a špetka sváteční atmosféry.
Zpracování
 

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!