Vyhledat
NOVINKA FILTR

Keňa

Vánoční káva s duší Keni. Rodolfína spojuje svěžest hor s pečlivou prací drobných farmářů. Červený rybíz, limeta a vůně pomerančové kůry – chuť, která probouzí radost v tichých zimních dnech. Rodolfínu navíc doplňuje její společník Rodolfo. Spolu tvoří dokonale vyvážený pár. Dvě podoby jedné nálady.

V kopcovitém regionu Nyeri pod majestátní horou Mount Kenya vzniká káva s výjimečným charakterem. Zde působí družstvo Rutuma Farmers Cooperative Society, které spojuje tisíce drobných pěstitelů z okolí. Díky úrodné sopečné půdě, bohatým srážkám a přirozenému zavlažování z horských pramenů mají jejich kávovníky ideální podmínky pro pomalé zrání. Výsledkem je káva s typickou keňskou aciditou, čistým chuťovým profilem a výraznými ovocnými tóny. Rodolfína je káva pro chvíle klidu, kdy se Vánoce teprve probouzejí.

V dárkovém balíčku mě najdete tady.

Hmotnost

Množství

Cena

400 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již v úterý 18. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Kyselá, Ovocná
  • Charakteristika červený rybíz – limeta – pomerančová kůra
  • Intenzita těla

    Střední

  • Intenzita kyselosti

    Vyšší

  • Producent Rutuma A. Farmer Cooperative Society
  • Zpracování Promyté
  • Odrůda SL28, Ruiru 11, SL34, Batian
  • Původ Keňa
  • Region Nyeri
  • Lokalita Central Region
  • Farma Kariru
  • Nadm. výška 1800 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 16 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 92 °C
  • Čas  3:00 mn
  • Meleme spíše na hrubo: 24 clicků na Timemore Chestnut, 7,5 na Fellow Opus nebo 8,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 75g  vody krouživým pohybem 
Čas: 0:00-0:10
2. 75g vody - rychlé lití 
Čas: 0:30-0:40
3. 100g vody - rychlé lití
Čas: 0:50-1:10        
                           

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

Pro přípravu doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer s padnoucími filtry. Pomáhají nám lehce docílit rovnoměrné extrakce, plné chuti a vysoké sladkosti.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

V samotném srdci Keni leží region Nyeri, jeden z nejvýznamnějších kávových oblastí země. Tradice pěstování kávy je zde hluboce zakořeněná a propojuje místní komunity prostřednictvím družstev a společných zpracovatelských stanic. Díky ideálním podmínkám a pečlivé práci farmářů je Nyeri známý produkcí kávy s výraznou aciditou a bohatým, typicky keňským chuťovým profilem.

Zpracování

Promytá metoda je proces, při němž se dužina plodu odstraní z kávového zrna pomocí vody ještě před sušením. Tento postup vyžaduje pečlivou kontrolu a dostatek čisté vody, ale umožňuje lépe vyniknout přirozeným vlastnostem odrůdy a původu kávy. Výsledkem je čistý, jasný chuťový profil s výraznou aciditou a jemnými ovocnými tóny.

Charakter

Svěží šálek plný lehkosti a radosti. Červený rybíz s jiskřivou limetou a pomerančovou kůrou, připomínající vůni vánočního punče. Káva na filtr, která vnese energii do unavených zimních dnů.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!