video here

V60

94 °C
3:00 MIN

Kávový filtr V60 se dá použít jak doma, tak v luxusní restauraci a podtrhuje jemné chutě v kávě. Vyžaduje sice větší zručnost, ale tu vás rádi naučíme u nás v kurzech.


Kávový filtr z japonské sklárny Hario dokáže v kávě podtrhnout jemné chutě. Příprava vyžaduje určitou zručnost, tu si můžete osvojit v našich kurzech, a kávu si tak připravit i doma.

Jak se tedy V60 připravuje?

Pro domácí přípravu vždy doporučujeme čerstvě natočenou (ideálně přefiltrovanou) vodu a poměr kávy ku vodě 1:17 (60g na litr, 6g na deci). Pro výslednou chuť nápoje je nejlepší čerstvě upražená a čerstvě namletá káva.

  • s překapávačem V60 se dá připravit skvělá káva, pro začátek je ideální zkusit například 18g 
  • hrubost mletí odpovídá jemnému písku 
  • papírový filtr se ohne u perforovaného konce, je nutné ho důkladně propláchnout
  • prvním zalitím se káva jen navlhčí a nechá se asi 30 sekund předpařit
  • pak už se zalévá pomalými krouživými pohyby tak, aby celková doba louhování nepřekročila 3 minuty
  • je potřeba dát pozor především na příliš rychlé louhování, způsobené vyšší hrubostí mletí
  • odměnou pro baristu je jiskrný nápoj, který je dobré krouživým pohybem provzdušnit

Social links