Svěží ovocná kává s podpisem farmáře Matias Belekew.
Tohle je opravdová rarita. V Etiopii se absolutní většina produkce zpracovává na kolektivní úrovni skrze zemědělská družstva a kooperativy. Proto máme velkou radost, že vám můžeme představit kávu, která pochází z jediné farmy a rukou jediného farmáře.
Matias Belekew a jeho rodina pěstují tuto kávu na své šestihektarové farmě v oblasti Yirgacheffe. Kávu zpracovávají promytou metodou, která dokonale vystihuje jedinečný terroir regionu. Díky tomu v kávě můžete najít červené pomeranče a vůni zeleného čaje s dotekem vanilky.
Hmotnost
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
- Chuť Sladká, Ovocná, Čokoládová
- Charakteristika Červený pomeranč – Zelený čaj – Vanilka
- Intenzita těla
Jemné
- Intenzita kyselosti
Střední
- Farmář Matias Belekew
- Zpracování Promyté
- Odrůda Heirloom
- Původ Etiopie
- Lokalita Gedeo, Yirgacheffe
- Zpracovatelský závod Konga
- Nadm. výška 2000 m n.m.
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 96 °C
- Čas 3:00 mn
- Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7,5 na Ditting 807 LS, 6 na EK43.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu.
Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.
Farma
Yirgacheffe
Etiopie
„Dlouho jsem si kladl za cíl přivést do nabídky skvělý filtr z Etiopie, který by pocházel z jedné farmy a rukou jednoho producenta. Jakkoliv se to zdá banální, není to až tak jednoduché. V Etiopii se většina produkce zpracuje v zemědělských družstvech. I tak doufám, že v budoucnu bude dařit budovat v dodavatelském řetězci vyšší transparentnost, a proto mám radost, že můžeme podpořit průkopníky této myšlenky jako je Matias"
Jakub Smolka
Head of Coffee
Lokalita
Yirgacheffe se řadí mezi nejznámější lokality světa výběrové kávy. Částečně za to jistě mohou rozpory ohledně výslovnosti názvu, primárně je to ale zapříčiněné produkcí výjimečných káv. Sousedí s naším oblíbeným regionem Sidama, od kterého se liší především vyšší nadmořskou výškou a chuťovým profilem.
Zpracování
Zpracování kávy probíhá pod taktovkou Matiase a jeho rodiny přímo na farmě. Díky tomu lze zajistit maximální kontrolu nad kvalitou výsledné kávy. Po vyloupání a promytá káva schne ve zbytku svého původního obalu na vyvýšených afrických postelích.
Charakter
Místní kávy jsou slavné pro svou jiskrnost a tóny bobulí. Hlavním trhákem je ale vůně a chuť bylinek, kterou mají všichni kávový milovníci s Yirgacheffe spojenou.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!