Již přes deset let spravuje Martín Ureña se svou rodinou farmu a mikromlýn, kde s vášní vytvářejí výjimečně sladké kávy. Každé zrnko zpracovávají výhradně naturální metodou nebo jejími podobami, a vytváří tak nezaměnitelný charakter Kostariky.
Naše první cesta na farmu La Chumeca byla zážitkem, na který se nezapomíná. Uvítali nás Edgar a Martín, bratři, v jejichž rodině se kávová tradice předává už po čtyři generace. „Chumeca“ znamená lásku a péči – hodnoty, které se odrážejí v každém kroku jejich práce. Díky preciznímu zpracování a důrazu na detail si farma získala uznání po celé Kostarice a její kávy se pravidelně objevují na baristických šampionátech. Rodina Ureña dohlíží na celý proces od sklizně až po sušení, aby každé zrnko neslo jejich podpis kvality a poctivosti.
Hmotnost
Detaily
Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
- Chuť Fermentovaná, Ovocná, Čokoládová
- Charakteristika čokoláda – višně – jahody
- Intenzita těla
Střední
- Intenzita kyselosti
Vyšší
- Farmář Martín a Edgar Ureňa
- Zpracování Naturální
- Odrůda Red Catuaí
- Původ Kostarika
- Region San Pablo
- Lokalita Tarrazú
- Farma La Chumeca
- Nadm. výška 1800 m n.m.
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 92 °C
- Čas 2:30 min
- Meleme spíše na hrubo: 26 clicků na Timemore Chestnut, 8 na Fellow Opus nebo 9 na EK43.
Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.
1. 50g vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu
Čas: 0:00-0:10
2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu
Čas: 0:50-1:00
Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.
Tip našeho baristy
K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu.
Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer. Pomáhají nám lehce docílit rovnoměrné extrakce, plné chuti a vysoké sladkosti.
Farma
La Chumeca
Kostarika
Zajímavost
Zona de Los Santos („Oblast svatých“) je malebný region v jižní části provincie Tarrazú, známý nejen pro pěstování kávy, ale i pro své jedinečné kulturní dědictví. Název vznikl podle množství měst, jejichž názvy začínají na San nebo Santa – například San Marcos, Santa María nebo San Pablo, kde se nachází farma La Chumeca.
Farma
Na farmě o velikosti 8 hektarů se mimo kávovníky pěstují také ovocné stromy, jako jsou fíky nebo banány. Ty zároveň poskytují potřebný stín pro kávové keře. Díky vlastnímu zpracovatelskému zařízení má rodina Ureňa plnou kontrolu nad kvalitou své produkce.
Lokalita
Tarrazú se nachází jižně od kostarického hlavního města San José a patří mezi nejznámější a nejhustěji osázené vysokohorské oblasti Střední Ameriky. Díky výrazně odděleným obdobím dešťů a sucha tu kávovníky kvetou rovnoměrně a plody dozrávají s ideální sladkostí.
Zpracování
Bratři se soustředí pouze na metodu natural a její anaerobní podobu. Vše probíhá s maximální precizností a výsledkem jsou dechberoucí kávy s komplexním chuťovým profilem.
Charakteristika
La Chumca nabízí bohatý chuťový profil, který má v sobě čokoládovou sladkost, fermentovné tóny a ovocnou svěžest. Ve filtru se postupně objevují višně a jahody, které dodávají každému šálku hravost. Výsledkem je chuťový zážitek plný nuancí.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!


























Otevřít galerii