Vyhledat

La Chumeca Natural

Kostarika

Již přes deset let spravuje Martín Ureña se svou rodinou farmu a mikromlýn, kde s vášní vytvářejí výjimečně sladké kávy. Každé zrnko zpracovávají výhradně naturální metodou nebo jejími podobami, a vytváří tak nezaměnitelný charakter Kostariky.

Naše první cesta na farmu La Chumeca byla zážitkem, na který se nezapomíná. Uvítali nás Edgar a Martín, bratři, v jejichž rodině se kávová tradice předává už po čtyři generace. „Chumeca“ znamená lásku a péči – hodnoty, které se odrážejí v každém kroku jejich práce. Díky preciznímu zpracování a důrazu na detail si farma získala uznání po celé Kostarice a její kávy se pravidelně objevují na baristických šampionátech. Rodina Ureña dohlíží na celý proces od sklizně až po sušení, aby každé zrnko neslo jejich podpis kvality a poctivosti.

Hmotnost

Množství

Cena

375 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již v úterý 18. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Fermentovaná, Ovocná, Čokoládová
  • Charakteristika čokoláda – višně – jahody
  • Intenzita těla

    Střední

  • Intenzita kyselosti

    Vyšší

  • Farmář Martín a Edgar Ureňa
  • Zpracování Naturální
  • Odrůda Red Catuaí
  • Původ Kostarika
  • Region San Pablo
  • Lokalita Tarrazú
  • Farma La Chumeca
  • Nadm. výška 1800 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 92 °C
  • Čas  2:30 min
  • Meleme spíše na hrubo: 26 clicků na Timemore Chestnut, 8 na Fellow Opus nebo 9 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50g  vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer. Pomáhají nám lehce docílit rovnoměrné extrakce, plné chuti a vysoké sladkosti.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Tarrazú se nachází jižně od kostarického hlavního města San José a patří mezi nejznámější a nejhustěji osázené vysokohorské oblasti Střední Ameriky. Díky výrazně odděleným obdobím dešťů a sucha tu kávovníky kvetou rovnoměrně a plody dozrávají s ideální sladkostí.

Zpracování

Bratři se soustředí pouze na metodu natural a její anaerobní podobu. Vše probíhá s maximální precizností a výsledkem jsou dechberoucí kávy s komplexním chuťovým profilem. 

Charakteristika

La Chumca nabízí bohatý chuťový profil, který má v sobě čokoládovou sladkost, fermentovné tóny a ovocnou svěžest. Ve filtru se postupně objevují višně a jahody, které dodávají každému šálku hravost. Výsledkem je chuťový zážitek plný nuancí.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!