Vyhledat

Káva, která vznikla z respektu – k půdě, k tradici, k lidem. Arhuaco z kolumbijských hor přináší chuť a hodnoty, které si zaslouží prostor.

Z nejvyššího pobřežního pohoří světa, Sierra Nevada de Santa Marta, přichází káva, která není jen surovinou, ale i poselstvím. Původní kmen Arhuacos ji pěstuje v harmonii s přírodou a s hlubokým respektem k matce Zemi. Na jejich farmách, ukrytých mezi strmými svahy, se rodí káva, která je výsledkem pečlivého ručního sběru, tradičních rituálů a organického pěstování, které chrání ekosystém a zachovává biodiverzitu této magické krajiny.

Hmotnost

Množství

Cena

300 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již ve čtvrtek 20. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Zvířecí charaktery káv na espresso. Každá z těchto káv má jinou tvář – ať už hledáte klidnou sílu, uhlazenou eleganci nebo chuťovou divokost. Spojuje je výběrový původ, precizní pražení a charakter, který si zapamatujete. Z hor k vám – káva s duší severu. Objevte kolekci, kde se chuť mění v osobnost.

 

Detaily

  • Řada Nový standard
  • Příprava Espresso, Moka konvička, Automatický kávovar
  • Chuť Sladká, Ovocná, Čokoládová
  • Charakteristika ořech – čokoláda – sušené ovoce
  • Intenzita těla

    Střední

  • Intenzita kyselosti

    Nižší

  • Farmář Arhuaco
  • Zpracování Promyté
  • Odrůda Caturra, Colombia
  • Původ Kolumbie
  • Lokalita Santa Marta
  • Farma ANEI
  • Nadm. výška 2100 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Střední - Nový Standard
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 16 g
  • Voda 45 ml
  • Poměr 1:2,8
  • Čas  26 sec
  •  
  • RADA: 
    Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.

1. Odvažte si doporučenou dávku. 

2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.

3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa. 

4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).

Tip našeho baristy

Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu. 

Další rady a návody

Farma

Kolumbie - kmen Arhuaco

Dokument z naší výpravy do kolumbijských hor, kde káva není komoditou, ale posvátným poutem.

Vyrazili jsme do pohoří Sierra Nevada de Santa Marta, na místo, které působí jako z jiného světa. Vysoko nad Karibikem tu žije indiánský kmen Arhuacos – lidé, pro které je příroda učitelem, partnerem a ochráncem.

Jejich způsob pěstování kávy je stejně výjimečný jako krajina kolem. Nepoužívají chemii, nespěchají. Věří, že co vyroste v rovnováze s přírodou, nese i její moudrost.

Tento dokument vás vezme na cestu: do jejich vesnic, na strmé svahy porostlé kávovníky i do tichých chvil, kdy se vše dělá postaru – rukama, s pokorou. A ukáže, proč tahle káva chutná jinak. Hlouběji.

Je to výprava do světa, kde moderní tlak ještě nedolehl. A také připomínka, že i za malým zrnkem se může skrývat silný příběh.

image thumb

Lokalita

Kolumbijské pohoří Sierra Nevada de Santa Marta je unikátním místem, kde se tropické klima snoubí s vysokohorským prostředím. Tento izolovaný ekosystém s bohatou biodiverzitou poskytuje ideální podmínky pro pěstování výběrové kávy. Kombinace nadmořské výšky, úrodné vulkanické půdy a tradičního organického pěstování dává kávě nezaměnitelný chuťový profil. Kromě kávy se v oblasti pěstuje široká škála dalších plodin, hlavně banány, byliny, fazole nebo bavlna.

Zpracování

Káva je zpracována promytou metodou. Pečlivý ruční sběr pouze dokonale zralých třešní zajišťuje vysokou kvalitu výsledného zrna. Sušení probíhá na afrických postelích pod dohledem farmářů, kteří dbají na pomalé a rovnoměrné schnutí pro co nejčistší chuťový profil.

Charakter

Sladká a jemně ovocná káva s tóny zralého peckového ovoce a hořké čokolády. Vyvážená, čistá chuť s hebkým tělem a dlouhou dochutí. Espresso s respektem.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!