Výběrovou kávu milujeme a velmi nás těší, že se postupně stává novým standardem. Často ale narážíme na problém, že působí nesrozumitelně, složitě a náročně na přípravu. Dlouho jsme přemýšleli, jakým způsobem sdílet radost z šálku skvělé kávy s kýmkoliv, kdekoliv a kdykoliv. Proto nás nadchl start-up Revolución Lab, který pro nás vyrobil výběrovou rozpustnou kávu. Díky jejich jedinečnému technologickému postupu si káva udrží maximum svých původních senzorických kvalit a aromat. Zážitek z výběrové kávy si tak nyní opravdu můžete sbalit kamkoliv.
Rodolfo nabízí sladký, lehce ovocný šálek, za který vděčíme především naturálnímu zpracování. O to se postaral náš dobrý přítel a světová špička ve zpracování Rodolfo Ruffatti Batlle z El Salvadoru. Tato káva má příjemné ovocné aroma a v chuti připomíná čokoládu, višně a mandarinky. Díky instantní podobě si nyní chuť Vánoc můžete užít kdykoliv a naprosto kdekoliv.
Značka
Nordbeans
Detaily
Řadu Nový Standard si zamilujete, pokud hledáte stabilní, sladkou kávu s plnou chutí – ať už na espresso, do moka konvičky nebo na překapávanou kávu.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nový standard, Nordbeans
- Příprava Rozpustná
- Chuť Fermentovaná, Ovocná, Čokoládová
- Charakteristika Tmavá čokoláda – Kandované ovoce – Mandarinka
- Intenzita těla
Střední
- Intenzita kyselosti
Nižší
- Farmář Rodolfo Ruffatti Batlle
- Zpracování Naturální
- Odrůda Red Bourbon
- Původ El Salvador
- Lokalita Santa Ana, Chalchuapa
- Farma Finca El Salvador
- Nadm. výška 1450 m n.m.
- Počet kusů v balení 5 ks
- Složení Pražená instantní káva
- Stupeň pražení Střední - Nový Standard
- Značka Nordbeans
Příprava
Příprava
Kávu ze sáčku vysypte do šálku nebo dekantéru a zalijte 200 ml vody. Teplota by se ideálně měla pohybovat kolem 75 °C.
Tip našeho baristy
Před otevřením pytlíček protřepejte.
Farma
FES
El Salvador
„Jsem hrdý na to, že mohu pokračovat v odkazu naší rodiny. Pěstování kávy se věnujeme od počátku 30. let 20. století, kdy můj pradědeček přišel z Turína v Itálii. Dnes o Fincu El Salvador a Fincu Esquipulas pečuji já. Oběma se snažím zajistit udržitelnou budoucnost, aby i další generace mohly pokračovat v rodinném odkazu."
Rodolfo Ruffatti Batlle
Farmář, producent, exportér a přítel
Lokalita
Farma se nachází na svazích sopky Santa Ana, nejvyššího vulkánu v El Salvadoru s nadmořskou výškou 2 381 metrů. Tato oblast je známá svým ideálním klimatem pro pěstování kávy. Díky vyváženému poměru vlhkého a suchého období s vulkanickým podložím se zde kávovníkům odjakživa skvěle daří.
Zpracování
Káva z farmy Finca El Salvador je zpracovávána tradiční metodou natural, která výrazně přispívá k jejímu bohatému a komplexnímu chuťovému profilu. Tento proces začíná pečlivým výběrem kávových třešní, které jsou následně sušeny na slunci. Tento postup umožňuje zrnkům absorbovat cukry z dužiny, což přidává výsledné kávě sladkost a ovocný charakter.
Charakter
Káva vás okouzlí svou výjimečně sladkou chutí, která je výsledkem pečlivého zpracování metodou natural. Ve vůni dominují tóny višní, které přinášejí svěží ovocný zážitek. Tyto ovocné nuance vytvářejí jedinečný kontrast k bohatým tónům čokolády, které jsou harmonicky sladěny s jemným smetanovým tělem.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!