Vyhledat

Haro Wachu Natural

Etiopie

Z etiopských hor z výšky až 2300 m přinášíme kávu, která pojí výrazné ovocné tóny jahod, meruněk a citrusů.

Etiopii Haro Wachu pěstují drobní farmáři v okolí vesnice Teraga v nadmořské výšce 2 300 metrů. Zpracování má v rukou společnost Sookoo Coffee, která zajišťuje důkladné třídění a odstranění nedozrálých třešní. Kávové třešně se do zpracovatelské stanice svážejí v noci, aby se minimalizovalo riziko nežádoucí fermentace. Zakladatel stanice, Ture Waji, má hluboký vztah k půdě, komunitě i farmářům, a proto se aktivně podílí na rozvoji místního prostředí.

Hmotnost

Množství

Cena

400 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již ve čtvrtek 20. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex
  • Chuť Sladká, Fermentovaná, Ovocná
  • Charakteristika jahody – meruňky – citrusy
  • Intenzita těla

    Bohaté

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Farmář Ture Waji
  • Zpracování Naturální
  • Odrůda 74110 & 74112
  • Původ Etiopie
  • Region Guji
  • Lokalita Teraga
  • Farma Haro Wachu
  • Nadm. výška 2300 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 96 °C
  • Čas  2:30 min
  • Meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50g  vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Region Guji v Etiopii sousedí s dalšími slavnými kávovými oblastmi, jako jsou Sidamo a Yirgacheffe. Guji je domovem mnoha původních etiopských odrůd kávy, které se zde pěstují na malých farmách s hluboce zakořeněnou tradicí, silnou komunitní vazbou a dědičným know-how. V posledních letech region zaznamenal nárůst počtu zpracovatelských stanic, což přispívá ke zlepšování kvality kávy a umožňuje produkci specifických mikrolotů s výrazným chuťovým profilem.

Zpracování

Naturální zpracování kávy je jednou z nejstarších metod zpracování kávových třešní. Po sklizni se celé třešně rozprostřou na africké postele, kde se nechávají sušit po dobu několika týdnů. Během tohoto procesu se dužina postupně rozkládá a přirozeně předává chuť zrnku uvnitř. Třešně je nutné pravidelně obracet, aby se zabránilo plesnivění a fermentaci. Výsledkem je káva s výrazným, sladkým a ovocným chuťovým profilem.

Charakteristika

Připravte se na ovocnou explozi chutí z Etiopie. Tato káva zaujme bohatým chuťovým profilem, ve kterém dominují jahody, meruňky a šťavnaté citrusy. Naturální zpracování předalo kávě přirozenou sladkost a fermentovanou chuť.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!