Divoký, šťavnatý a nekompromisní charakter. Rys z Keni je espresso, které vás dostane džemovou sladkostí, tóny jahod, malin a lesních plodů a šťavnatou limetkovou svěžestí. Espresso, které útočí na smysly svou intenzitou, energií a hloubkou ovocných chutí.
Každý rok, když v Keni vybíráme kávy, hledáme něco výjimečného – a tuto sezonu to byl právě Fearless Lynx. Tahle káva zpracovaná v Kaguyu Factory nás oslovila už na prvním cuppingu. Džemové tělo, živá ovocnost, plná struktura – tohle je espresso, které si říká o pozornost. Rys z Keni je esencí precizní práce drobných farmářů, jejichž pečlivost a cit pro kvalitu jsou zárukou jedinečného chuťového zážitku z moderního espressa.
Hmotnost
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Espresso
- Chuť Sladká, Kyselá, Ovocná
- Charakteristika Černý rybíz – Ořechy – Med
- Intenzita těla
Plné
- Intenzita kyselosti
Střední
- Producent Inoi Coop.
- Zpracování Promyté
- Odrůda SL28, Ruiru 11, Batian
- Původ Keňa
- Lokalita Kaliluni
- Zpracovatelský závod Kaguyu Factory
- Nadm. výška 1800 m n.m.
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 17 g
- Voda 45ml
- Poměr 1:2,6
- Čas 23 sec
- RADA:
Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu.
Farma
Kaliluni
Keňa






Kaguyu Factory
Za tímhle espressem stojí Kaguyu Factory, která sdružuje přes 2 200 drobných farmářů z oblasti Kirinyaga. Každý z nich přispívá svou prací k vytvoření kávy s jedinečným charakterem – sladké, komplexní a naprosto neodolatelné. To, co z ní dělá něco výjimečného, je neuvěřitelná preciznost keňského zpracování, které zvýrazňuje šťavnatost a hlubokou sladkost.
Výběr kávy
Pamatujeme si přesně ten moment, kdy jsme Rysa z Keni poprvé ochutnali. Bylo to jako exploze zralého ovoce, která se proměnila v sametovou, dlouhou dochuť. Každá sezona v Keni přináší něco nového, ale tohle espresso nás opravdu dostalo. Káva, která se od prvního doušku hlásí o pozornost a v espressu ukazuje svou pravou tvář – odvážnou, šťavnatou a plnou ovoce.
Zpracovatelský závod
Kaguyu Factory se nachází v srdci regionu Kirinyaga, na úrodných svazích Mount Kenya. Nadmořská výška 1 650 – 1 750 m n. m., vulkanická půda a ideální mikroklima dělají z této oblasti jedno z nejlepších míst na světě pro pěstování výběrové kávy.

Lokalita
Kirinyaga je ikonická keňská oblast, která produkuje kávy s neuvěřitelnou intenzitou, ovocností a sladkostí. Tady vznikají espresso loty, které mají šťavnatost, strukturu a sílu, kterou jinde nenajdete.

Zpracování
Promytá metoda – přesnost a tradice. Třešně se ručně sbírají, pečlivě třídí a fermentují ve vodě, aby se zvýraznila jejich čistota a komplexita. Sušení na afrických postelích pak dotváří jejich živou aciditu a sametovou texturu.

Charakter
Rys z Keni je espresso, které vás nenechá chladnými. Sladkost jahodového džemu, šťavnatost malin, hloubka lesních plodů – a k tomu živá svěžest limety, která drží celé espresso perfektně pohromadě. Dlouhá, intenzivní dochuť je tou poslední tečkou, která vás bude bavit ještě dlouho po dopití.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!