MIRAMAR KOMBUCHA

EL SALVADOR

Do košíku
Charakteristika:BÍLÝ ČAJ – MERUŇKA – CITRÓNOVÁ TRÁVA
Druh:Red Bourbon
Proces:Kombucha Honey
Původ:Santa Ana, Chalchuapa, 1650 m n.m.
Partner:Productor Coffee
Použití:filtrovaná káva

Tato káva přináší revoluční pohled na experimentální zpracování kávy. K zintenzivnění procesu fermentace náš salvadorský kamarád Rodolfo využil nálev kombuchy. Samotná káva pochází z farmy Miramar, o kterou pečuje Jaime Catota. Farma leží na úpatí sopky Santa Ana, přímo nad jezerem Coapeteque a právě její terroir jí dodává skutečně jedinečný charakter. Její zpracování si vzal na starosti sám Rodolfo, který tuto metodu popsal následovně: “Nejprve jsme třešně oloupali, aby mikroorganismy z kombuchy měly přímý přístup k cukrům v dužině. Následně jsme je zalili kombuchou a nechali tři dny ve fermentační nádrži. Pak už jsme kávu pouze usušili standardním způsobem v našem závodě Buena Vista.” Kávy máme pouze 60 kilogramu. Určitě tuhle jarní bombu nepropásněte!

Social links