LAS BRUMAS NATURAL

EL SALVADOR

Do košíku
Charakteristika:POMERANČ - ČOKOLÁDA - KARAMEL
Druh:Arabika (Pacamara)
Proces:natural
Původ:1 275 m. n.m., region Tepecoyo, La Libertad, producent Productor El Balsamo
Partner:Ruffatti Batlle
Použití:filtrovaná káva

Španělský název Las Brumas česky znamená „Mlhy“ – název odkazuje k odpoledním mlhám, způsobeným kolizím teplého a vlhkého větru vanoucího od Pacifického oceánu,který se na farmě sráží se studeným horským vzduchem. Pro nás se jedná o první kávu ze salvadorského regionu La Libertad. Manažer Aldo Parducci představuje pátou generaci pěstitelů, jeho cílem je farmu co nejvíce směřovat k produkci výběrové kávy. V tom mu pomáhá i náš parťák Rodolfo Ruffatti Batlle a jeho tým Productor Coffee. Farma je nyní schopna samostatně produktovat mikroloty tříděné podle jednotlivých odrůd a metod zpracování (honey, natural, semi–washed), po ručním sklizení zralých třešní a zpracování je káva sušena na třípatrových vyvýšených postelích. Promyté kávy jsou produkovány v blízkém zpracovatelském závodě (wet mill).My představujeme jejich pacamaru natural, ovocnou a sladkou kávu s výrazným tělem, kterou pražíme především na filtr.

Social links