Do košíku
Charakteristika:OVOCNÝ KOLÁČ – LESNÍ PLODY – KARAMEL
Druh:Arabika (SL 28 & 34, Ruiru 11)
Proces:promytý
Původ:region Kiambu, zpracovatelský závod: Cianda Estate
Partner:Collaborative CS

Po delší odmlce se vracíme k oblíbeným perlovým zrníčkům. Káva Cianda PB pochází ze stejnojmenného kávového závodu, který jsme v únoru letošního roku osobně navštívili. Zavedl y nás sem výsledky slepého cuppingu v laboratoři Kenyacof a také relativní blízkost k hlavnímu městu Keni – region Kiambu se nachází hned za hranicemi Nairobi. O produkci kávy se stará manažer Jeremy Githinji, který jedná v nejlepším zájmu majitelů, rodiny Njenga Karume. Název Cianda potom v řeči kmene Kikuyu znamená “Údolí, kde je zdroj vody”. Chuť tohoto výběru ze sklizně je charakteristická větší hutností, a tělem. V chuti najdete sladký ovocný koláč a karamel. Jedná se o čtvrtou kávu na filtr, kterou letos z Keni představujeme.

Social links