Do košíku
Charakteristika:NUGÁT - ZELENÉ JABLKO - CITRUSY
Druh:Arabika (Pacas)
Proces:promytý
Původ:China alta, Tolima
Partner:Collaborative CS
Použití:espresso

Nejnovější Rys pokračuje v tradici elegantních amerických espres. Pro jarní edici jsme ho vůbec poprvé zavedli do Jižní Ameriky. V regionu Tolima jsme tentokrát objevili opravdu vysoko položenou farmu Morro Azul, neboli „modrý nos“. Její majitel Jose Anargel Rodriguez sází na selektivní sběr zralých třešní a prodlouženou fermentaci, která trvá až 50 hodin. Káva se poté suší na „cama africana“ (afrických postelích). Kolumbijci také nedají dopustit na „reposo“, kdy káva po zpracování odpočívá. V našem případě odpočívala 3 týdny. Na espresso jsme ji vybrali hlavně kvůli jejímu hedvábnému tělu a komplexní chuti mléčné čokolády, kandovaného ovoce a zelených jablek.

Social links