Do košíku
Charakteristika:VIŠNĚ– KOŇAK – ČOKOLÁDA
Druh:Arabika (Caturra, Colombia)
Proces:natural
Původ:farma Cocondo Organico, 1550 - 1750 m.n.m.
Partner:The Coffee Quest
Použití:espresso
Informace:Zrnková káva

Jelen je zpět!

Deer'spresso koncipujeme jako espresso s (mo)hutným chuťovým profilem, který si zapamatujete na první ochutnání. Tentokrát se převtělilo do naší oblíbené kávy Cocondo Organico Natural. Před 4 lety jsme poprvé přesvědčili našeho přítele Luise Emilia, aby na své fince zpracoval třešně metodou natural, která je v Kolumbii úplně neobvyklá. Od té doby se kvalita zpracování a také poptávka po této kávě neustále zvyšuje – letos jsme o ni museli trochu zabojovat. Sušení trvá mezi 10 - 14 dny a probíhá ve speciální třípatrové sušící konstrukci na bázi afrických postelí, která je zakrytá střechou. Díky tomu je možné dosáhnout optimálního proudění vzduchu. Metoda zpracování vám i díky tomu poskytne nový pohled na skvělé kávy z regionu Antioquia.

Kávu pro Jelena pražíme tak, aby vynikla její úžasná ovocná sladkost a intenzita. Najdete v ní chutě višní, koňaku a čokolády.

Social links