Do košíku
Charakteristika:OŘECHY – ČOKOLÁDA – SUŠENÉ ŠVESTKY
Druh:Arabika (žlutý Bourbon)
Proces:PULPED NATURAL
Původ:Bota Fora, Carmo de Minas, Minas Gerais, nadm. výška: 1100 - 1300 m.n.m.
Partner:32cup
Použití:espresso

Brazílie je rozlohou obrovská, káva se ale pěstuje hlavně na jihovýchodě země. Bota Fora – hedvábné chutě smetany, mléčné čokolády a ořechů které jsou protkané jemnými tóny sušených švestek a ibišku. Naším cílem bylo vybrat transparentní výběr ze sklizně, který vystihuje chuťový potenciál brazilských káv a zároveň vybraný terroir. Naše kritéria splnila káva z Carmo de Minas (13.000 obyvatel)–města, které se proslavil hlavně tím, že místní kávy dokázaly výrazně uspět v aukcích, jako je Cup of Excellence. Samotná farma (portugalsky fazenda) byla založena již v roce 1900 a patří tedy k těm s největší tradicí. Jejím zakladatelem byl Francisco Teóphilo Reis Neto., vlastnictví je předáváno v rodině přes čtyři generace. Po sklizni jsou třešně zpracovány metodou pulped natural (oloupány od slupky, ale sušeny s dužinou), která dále podtrhuje jejich sladkost. Zrnková káva.

Social links