Vítejte na našem novém webu! Jste mezi našimi prvními návštěvníky. Podívejte se, co je tady nového.

Vyhledat

El Cambalache Honey

Nikaragua

Ohromí vás květinovým aroma a chutí vanilkového krému!

Se Samuelem z El Cambalache spolupracujeme už sedmou sezonu a jeho kávy patří k našim každoročním favoritům. Jeho specialitou je pro Nikaraguu typická odrůda Maracaturra, se kterou každoročně sbírá úspěchy v aukční soutěži Cup of Excellence. Díky těmto aukčním soutěžím každoročně zvedá kvalitu své produkce – od farmaření až po zpracování. Výsledkem jsou vždy nesmírně jiskrné kávy plné ovocných chutí, na které se každou sezonu nemůžeme dočkat.

Jako první představíme odrůdu Maracaturra, zpracovanou metodou Honey, která vám svou sladkostí bude připomínat vanilkový krém, hrozny a květiny.

Hmotnost

Množství

Cena

400 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již ve středu 11. 9.. Možnosti dopravy


Detaily

Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Kyselá
  • Charakteristika Vanilkový krém – Hrozny – Květiny
  • Intenzita těla

    Jemné

  • Intenzita kyselosti

    Nižší

  • Zpracování Honey
  • Odrůda Maracaturra
  • Původ Nikaragua
  • Lokalita Nueva Segovia
  • Farma EL Cambalache
  • Nadm. výška 1350 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 94 °C
  • Čas  2:20 mn
  • El Cambalache meleme na střední hrubost – 22 clicků na Comandante, 8,5 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100 g krouživým, 50 g do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat mezi 2:10 a 2:30 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Vesnice Dipilto je součástí oblasti Nueva Segovia na severu Nikaraguy, poblíž hranice s Hondurasem. Ačkoliv se jedná o nejmenší producentský region, rozhodně mu to neubírá na slávě – stačí se podívat na výsledky aukční soutěže Cup of Excellence a hned budete mít jasno, kde se pěstují nejlepší kávy z Nikaraguy. Za úspěch vděčí především vysoké míře zalesnění a hlinitopísčité půdě s dobrou drenáží, což náramně prospívá produkci výběrové kávy. 

Zpracování

Zpracování kávy je pro Samuela posledních několik let hlavním tématem rozvoje. V pražírně milujeme jeho odrůdu Maracaturra zpracovanou metodou Honey, kterou každoročně posouvá dopředu. Letos zrnka nechal po vyloupání 12 hodin fermentovat s dužinou v otevřených kádích, načež je 21 dní sušilv polostínu na afrických postelích.

Charakter

El Cambalache potěší všechny fanoušky sladkých, ovocných filtrů s jiskrnou aciditou. Zamilovali jsme si její intenzivní aromat květin a chuť vanilkového krému, která je skvěle navázaná na vysokou sladkost. Kromě ní v chuti objevíte hrozny a peckové ovoce jako zralé meruňky, které přetrvávají v dochuti ještě dlouho po dopití každého doušku. 

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#NordbeansStories

Blog

Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.

Blog

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.

Přečíst
Kolik vlastně stojí káva

Kolik vlastně stojí káva

Jaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.

Přečíst

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
Velikostní tabulka zavřít
Napište nám zavřít
Načíst

Cookies

Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům a personalizaci reklam od Googlu i dalších společností. Kliknutím na tlačítko Přijmout vše nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.