Vyhledat
NOVINKA FILTR

El Cambalache Honey

Nikaragua

Každá sklizeň od Samuela Zavaly nás nepřestává ohromovat. Už sedmou sezónu sledujeme, jak jeho káva z farmy El Cambalache posouvá hranice kvality. Letos přichází s Maracaturrou zpracovanou metodou Honey, která vás dostane tóny žlutého melounu, marcipánu a mandarinek.

S farmářem Samuelem Zavalou jsme začali spolupracovat už na začátku jeho kariéry – a za těch několik let se jeho káva stala stálicí naší nikaragujské nabídky. Jeho specialitou je Maracaturra, unikátní odrůda s velkými zrny, která přináší nesmírně jemnou strukturu a komplexní sladkost. Každoročně sbírá úspěchy v Cup of Excellence, kde získal 2. místo právě s Honey zpracovanou Maracaturrou. Letos vám přinášíme jeho nejnovější sklizeň, která přináší hedvábně sladkou dochuť marcipánu, šťavnatost žlutého melounu a jiskrnou mandarinkovou aciditu.

Tento produkt je dlouhodobě vyprodaný.

Alternativní produkty z kategorie Káva:

SLEEPY SHEEP

Skladem

375 Kč

Rodolfo

Skladem

400 Kč


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Ovocná, Oříšková
  • Charakteristika Marcipán – Žlutý meloun – Mandarinka
  • Intenzita těla

    Střední

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Farmář Samuel Zavala
  • Zpracování Honey
  • Odrůda Maracaturra
  • Původ Nikaragua
  • Lokalita Dipilto
  • Farma EL Cambalache
  • Nadm. výška 1350 m n.m.
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 94 °C
  • Čas  2:20 mn
  • El Cambalache meleme na střední hrubost – 22 clicků na Comandante, 8,5 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.

Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 100 a 150 ml.

1. 50g  vody krouživým pohybem, 50 g vody do středu 
Čas: 0:00-0:10

2. 100g vody krouživým pohybem, 50g vody do středu 
Čas: 0:50-1:00

Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Vesnice Dipilto je součástí oblasti Nueva Segovia na severu Nikaraguy, poblíž hranice s Hondurasem. Ačkoliv se jedná o nejmenší producentský region, rozhodně mu to neubírá na slávě – stačí se podívat na výsledky aukční soutěže Cup of Excellence a hned budete mít jasno, kde se pěstují nejlepší kávy z Nikaraguy. Za úspěch vděčí především vysoké míře zalesnění a hlinitopísčité půdě s dobrou drenáží, což náramně prospívá produkci výběrové kávy. 

Zpracování

Zpracování kávy je pro Samuela posledních několik let hlavním tématem rozvoje. V pražírně milujeme jeho odrůdu Maracaturra zpracovanou metodou Honey, kterou každoročně posouvá dopředu. Letos zrnka nechal po vyloupání 12 hodin fermentovat s dužinou v otevřených kádích, načež je 21 dní sušilv polostínu na afrických postelích.

Charakter

El Cambalache potěší všechny fanoušky sladkých, ovocných filtrů s jiskrnou aciditou. Zamilovali jsme si její intenzivní aromat květin a chuť vanilkového krému, která je skvěle navázaná na vysokou sladkost. Kromě ní v chuti objevíte hrozny a peckové ovoce jako zralé meruňky, které přetrvávají v dochuti ještě dlouho po dopití každého doušku. 

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#NordbeansStories

Blog

Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.

Blog

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans

Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.

Přečíst
Kolik vlastně stojí káva

Kolik vlastně stojí káva

Jaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.

Přečíst

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!