DEER'PRESSO pochází z farmy Cocondo Orgánico v regionu Titiribí v Antioquii v Kolumbii. Tuto farmu vede Luis Emilio Velez, který ji před dvaceti lety přeměnil na první organického producenta kávy v regionu. Díky dlouholeté spolupráci s Luisem přinášíme kávu Cocondo v naturálně zpracované variantě, která je speciálně připravena pro nás.
Finca Cocondo se nachází ve Vereda La Meseta, jihozápadně od města Titiribí. Tato oblast nabízí optimální mikroklima a úrodnou půdu, ideální pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Pohled z farmy na řeku Cauca, která se vine údolím mezi vrcholky And, je nezapomenutelný. Na vlastní kůži ho zažil jako první náčelník Martin ještě před založením Nordbeans. Nebylo tedy náhodou, že naše úplně první káva pocházela právě z této farmy.
Hmotnost
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Espresso
- Chuť Fermentovaná, Ovocná, Čokoládová
- Charakteristika Maliny – Citrusy – Rumové pralinky
- Intenzita těla
Bohaté
- Intenzita kyselosti
Vyšší
- Farmář Luise Emilio Vélez
- Zpracování Naturální
- Odrůda Caturra, Colombia
- Původ Kolumbie
- Lokalita Titiribí, Antioquia
- Farma Cocondo Orgánico
- Nadm. výška 1650 m n.m.
- Spolupráce od roku 2016
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
Příprava
Příprava
- Káva 17 g
- Voda 42 ml
- Poměr 1:2,4
- Čas 28 sec
- RADA:
Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu.
Farma
Cocondo Orgánico
Kolumbie
„Farmu Cocondo jsme se vydali hledat do pohoří And. Bloudili jsme malými horskými vesničkami, cestu nám museli ukázat usměvaví vesničané. Nakonec jsme se setkali s Jorgem, který má farmu na starosti. Jorge byl typický sedmdesátiletý mladík, který se ve strmých kopcích pohyboval s neuvěřitelnou lehkostí. Svou mačetu za opaskem sundával jen v případě, když relaxoval na své terase a pozoroval v dálce krásné hory a protékající řeku Cauca v nížině."
Martin Kozel
CEO Nordbeans
Lokalita
Finca Cocondo se nachází ve Vereda La Meseta, jihozápadně od města Titiribí. Tato oblast nabízí optimální mikroklima a úrodnou půdu, ideální pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Pohled z farmy na řeku Cauca, která se vine údolím mezi vrcholky And, je nezapomenutelný.
Zpracování
Na farmě Cocondo jsou kávové třešně pečlivě sbírány, omývány a sušeny na afrických postelích, které Luis inovativně upravil, aby zvýšil kapacitu sušení. Postele jsou chráněny folií, což umožňuje kontrolu vnitřních podmínek a dosažení nejvyšší kvality kávy.
Charakter
Káva Cocondo Natural ohromuje jasnou chutí višní a zralého ovoce. Letošní sklizeň nabízí svěží a lehčí profil s citrusovou aciditou připomínající zralé pomeranče. V chuti se objevují tóny višňového kompotu a pralinek, což přináší komplexní a vyvážený zážitek.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#NordbeansStories
Blog
Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.
Blog
Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans
Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.
PřečístJaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.
Přečíst#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!