Vyhledat
NOVINKA FILTR

Capim Branco Anaerobic

Brazílie

Jemná, sluncem prozářená káva - svěžest citrusů, hebost nugátu a dotek jahod v dokonalé rovnováze.

Z rodinné farmy Capim Branco přichází výjimečná káva, která spojuje více než stoletou tradici s moderními metodami zpracování. Tento lot prošel řízenou anaerobní fermentací, díky níž získal chuťový profil s citrusovou ovocností a sladkostí nugátu.

Hmotnost

Množství

Cena

375 Kč

Skladem > 5 ks Ihned k odeslání od 69 Kč, u vás doma již v úterý 18. 11.. Možnosti dopravy


Detaily

Nabídka káv pro filtr – Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. 

Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.

Detaily

  • Řada Nordbeans
  • Příprava Filtr, Aeropress, Chemex, Batch brew
  • Chuť Sladká, Fermentovaná, Ovocná
  • Charakteristika citrusy – jahody – nugát
  • Intenzita těla

    Jemné

  • Intenzita kyselosti

    Střední

  • Farmář Bratři Andreade
  • Zpracování Anaerobní Natural
  • Odrůda Yellow Catuaí
  • Původ Brazílie
  • Region Minas Gerais
  • Lokalita Carmo de Paranaíba
  • Farma Capim Branco
  • Složení Pražená zrnková káva
  • Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
  • Výrobce / Dodavatel Nordbeans Výrobce
    NORDBEANS s.r.o.
    Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
    info@nordbeans.cz
    www.nordbeans.cz
    (všechny produkty)

Příprava

Příprava

  • Káva 15 g
  • Voda 250 ml
  • Teplota 96 °C
  • Čas  2:30 mn
  • Kávu meleme na střední hrubost. 20 clicků na Comandante, 7 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.

Tip našeho baristy

K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu. 

Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.

Další rady a návody

Farma

Lokalita

Farma se rozkládá v brazilském regionu Cerrado Miniero, ve státě Mina Gerais. Bohatá půda a precizní práce farmářů zde dává prostor pro produkci kávy výjimečné kvality s ohledem na přírodu i moderní trendy. Cerrado Mineiro je první oblastí v Brazílii s chráněným označením původu pro kávu – známý svým suchým podnebím během sklizně, stabilními teplotami a jasně definovanými ročními obdobími.

Zpracování

Anaerobní zpracování kávy je moderní metoda fermentace bez přístupu kyslíku. Kávové třešně se uzavírají do speciálních nádrží, kde probíhá řízené kvašení, obvykle po dobu několik desítek hodin. Tento postup zvýrazňuje sladkost, komplexitu a přináší výrazné chuťové profily s tóny tropického ovoce, květin či koření.

Charakter

Tato káva je ideální pro přípravu na filtr. Vyniká sladkým a ovocným profilem s výraznými tóny citrusů, jahod a nugátu. V šálku působí svěžím a lehkým dojmem s živou aciditou.

Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.

Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.

#Liberec #Nordbeans

@nordbeans

Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!