Káva Cafetos de Segovia pochází z farem Santisima Trinidad, Santa Helena, Flor Azul a La Fuente, které se nacházejí v oblíbené oblasti okolo obce Dipilto. Tato lokalita je ideální pro pěstování kávy díky své nadmořské výšce a bohaté půdě, která poskytuje kávovým třešním optimální podmínky pro růst. Projekt spojuje malé farmáře, kterým Martha Albir pomáhá nastavit udržitelnou formu pěstování a obchodu prostřednictvím přímé spolupráce s pražírnami a partnery.
Martha Albir, která stojí za tímto projektem, využila zkušenosti tří generací své rodiny v kávovém průmyslu a proslavila rodinnou farmu Bethania po celém světě. Martha nejenže zavedla udržitelné metody produkce na své farmě, ale také začala pomáhat malým farmářům v okolí, čímž vznikl projekt Cafetos de Segovia. Těmto farmářům vděčíme za báječnou, sladkou kávu, která skvěle funguje jako espresso na pomezí tradičních, čokoládových a moderních, ovocných káv.
Hmotnost
Detaily
Řadu Nový Standard si zamilujete, pokud hledáte stabilní, sladkou kávu s plnou chutí – ať už na espresso, do moka konvičky nebo na překapávanou kávu.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nový standard
- Příprava Espresso, Moka konvička, Frenchpress, Batch brew, Automatický kávovar
- Chuť Sladká, Ovocná, Oříšková
- Charakteristika Nugát – Švestky – Hořká čokoláda
- Intenzita těla
Jemné
- Intenzita kyselosti
Střední
- Producent Cafetos de Segovia
- Zpracování Promyté
- Odrůda Red Catuaí, Caturra
- Původ Nikaragua
- Lokalita Dipilto, Nueva Segovia
- Nadm. výška 1400 m n.m.
- Spolupráce od roku 2023
- Stupeň pražení Střední - Nový Standard
- Značka Nordbeans
Příprava
Příprava
- Káva 16,5 g
- Voda 45 ml
- Poměr 1:2,7
- Čas 24 sec
- RADA:
Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu.
Farma
Cafetos de Segovia
Nikaragua
„Tato Nikaragua představuje moje nejoblíbenější každodenní espresso. Vždy má čistě a sladké tělo, které připomíná roztékající se nugát, který ale parádně ozvláštňuje charakter pozdních, sladkých švestek s příjemnou aciditou."
Radek Válka
Pražič
Lokalita
Káva Cafetos de Segovia pochází z farem Santisima Trinidad, Santa Helena, Flor Azul a La Fuente, které se nacházejí v oblíbené oblasti okolo obce Dipilto. Tato lokalita je ideální pro pěstování kávy díky své nadmořské výšce a bohaté půdě, která poskytuje kávovým třešním optimální podmínky pro růst. Projekt spojuje malé farmáře, kterým Martha Albir pomáhá nastavit udržitelnou formu pěstování a obchodu prostřednictvím přímé spolupráce s pražírnami a partnery.
Zpracování
Farmy zapojené do projektu Cafetos de Segovia zpracovávají kávu přímo na místě promytou metodou, se kterou jim Marthy tým pomáhá a rozvíjí. Kávové třešně jsou pečlivě sbírány a po vyloupání se zrnka promývají, aby se zachovala přirozená chuť. Martha se aktivně podílí na vzdělávání farmářů, aby zajistila konzistentní a udržitelnou produkci včetně zpracování, které je pro kvalitu kávy klíčové.
Charakter
Cafetos de Segovia se vyznačuje bohatým chuťovým profilem, který potěší jakékoli kávové nadšence. V první chvíli ucítíte sladké tóny nugátu a čokolády, které přecházejí do jemné ovocné chuti připomínající pozdní švestky. Plné tělo této kávy zajišťuje dlouhotrvající chuťový zážitek, který je vyvážený a harmonický. Díky těmto vlastnostem je káva ideální jak pro espresso, tak pro další způsoby přípravy, ať už doma nebo v profesionální kavárně.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#NordbeansStories
Blog
Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.
Blog
Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans
Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.
PřečístJaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.
Přečíst#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!