BOLD DEER – káva, která v sobě spojuje jedinečnost panamského terroiru a precizní práci farmáře Roberta Brenese. Vychutnejte si Pacamaru, která překračuje očekávání.
Farma Auromar je synonymem pro špičkovou panamskou kávu. Roberto Brenes zde na svých 30 hektarech kombinuje pečlivé zemědělství s respektem k přírodě, což dává vzniknout výjimečným kávám. Tato Pacamara pochází z výběrového lotu pěstovaného v nadmořské výšce 1525–1590 m n. m. a je zpracována naturální metodou. Výsledkem je bohatá, komplexní chuť s tóny zralého ovoce a čokolády.
Hmotnost
Detaily
Kávy Nordbeans potěší především fanoušky moderních, světle pražených káv s ovocnou chutí. Rozdělujeme je pražením na kávy na espresso a na přípravu filtrované kávy.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans
- Příprava Espresso
- Chuť Sladká, Ovocná, Květinová
- Charakteristika Vanilka – Pomelo – Bylinky
- Intenzita těla
Plné
- Intenzita kyselosti
Vyšší
- Farmář Auromar
- Producent Roberto Brenes
- Zpracování Naturální
- Odrůda Pacamara
- Původ Panama
- Lokalita Piedra de Candela
- Farma Auromar
- Nadm. výška 1670 m n.m.
- Spolupráce od roku 2016
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
-
Výrobce / Dodavatel
Nordbeans
Výrobce
NORDBEANS s.r.o.
Nákladní 431, 460 07 Liberec, Czech Republic
info@nordbeans.cz
www.nordbeans.cz (všechny produkty)
Příprava
Příprava
- Káva 18 g
- Voda 50 ml
- Poměr 1:2,7
- Čas 22 sec
- RADA:
Kávu vždy uchovávejte zavřenou v původním obalu, aby zrno nedegradovalo.
1. Odvažte si doporučenou dávku.
2. Namletou kávu rovnoměrně stlačte tamperem.
3. Na váze kontrolujte správný objem vytékajícího espressa.
4. Dle rychlosti extrakce upravte hrubost mletí (čím jemněji je káva namletá, tím delší bude čas extrakce).
Tip našeho baristy
Kávu na espresso používejte vždy dobře nastařenou. Nejlépe mezi 2-4. týdnem od pražení. Doporučujeme používat kvalitní, filtrovanou nebo alespoň balenou vodu. Po stlačení kávy tamperem si dejte pozor na nárazy pákou. Praskliny v puku se mění v kanály, které vedou k podextrahovanému espressu.
Farma
Auromar
Panama


Roberto Brenes
majitel farmy Auromar, je nejen zkušený farmář, ale také vizionář, který si klade za cíl zachovat harmonii mezi pěstováním kávy a přírodním ekosystémem. Pouze polovina farmy je využita pro kávovníky, zatímco druhá polovina zůstává nedotčeným lesem. Díky tomu má káva z farmy jedinečný charakter, ovlivněný místním mikroklimatem a biodiverzitou.
Výběr kávy
Auromar je pravidelným účastníkem a vítězem prestižní aukce Best of Panama. Roberto Brenes věří, že klíčem k výjimečné kávě je pečlivý sběr – každý kávovník je denně kontrolován, aby se sklízely pouze nejzralejší třešně. Po ručním sběru třešně schnou na afrických postelích po dobu 30 dní, což zajišťuje optimální rozvoj chutí.
Farma
Finca Auromar se nachází v oblasti Renacimiento, konkrétně v Piedra de Candela, poblíž Národního parku La Amistad. Právě zde, v nadmořské výšce 1525–1590 m n. m., dozrává Pacamara v unikátním mikroklimatu, které prodlužuje fermentační proces a obohacuje výsledný chuťový profil.

Lokalita
Renacimiento, Chiriquí, Panama – tato oblast je známá svými ideálními podmínkami pro pěstování výběrové kávy. Chladné noci a stabilní teploty přes den umožňují pomalé zrání třešní, což vede k intenzivnějším a komplexnějším chuťovým tónům.

Zpracování
Naturální metoda je klíčem k bohaté chuti této kávy. Třešně jsou po pečlivém ručním sběru rozprostřeny na africké postele, kde za pravidelného obracení schnou po dobu 30 dní. Tento proces zajišťuje maximální sladkost a plnost výsledného šálku.

Charakter
Tóny zralého ovoce, čokolády a smetanového těla. Harmonická acidita a dlouhá dochuť dělají z této Pacamary výjimečný zážitek pro každého milovníka výběrové kávy.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#NordbeansStories
Blog
Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.
Blog

Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans
Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.
Přečíst
Jaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.
Přečíst#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!