video here

Zápisky z pražírny V.

10. října 2018

Po delší odmlce oživujeme naši rubriku Zápisky z pražírny. Je to téměř přesně na den dva roky, kdy vyšel poslední díl. A za tu dobu se toho stalo opravdu moc...


A to doslova! Nejen na kávové scéně, ale hlavně v Nordbeans. Naše parta by se za tu dobu nedala napočítat na prstech obou rukou. A kdo všechno se aktuálně stará o to, aby vám káva chutnala, dorazila v požadovaném množství a včas? 

Náčelníky Karla, Martina a Jaromíra už velmi dobře znáte. Ráďa se stále stará o pražení, Míša o logistiku a sklad. Ondřej má na starost školení a postará se o servis. A to stále mluvím o starých známých jménech. A teď jmenovitě. Aby byl Nordbeans tím, čím je, tak tu máme ještě Lenku, Věru, Petru, Petra, Michala, Maxe, dva Lukáše, Jakuba, Žanet, Zuzku a Sáru. Nekonečný výčet. Za ty dva roky jsme opravdu vyrostli. Ale stále si potrpíme na osobitém přístupu, a proto se snažíme s každým z vás komunikovat individuálně. Jsme opravdu rádi, že tu jste s námi. 

Mimo nových zaměstnanců přišel na svět i malý poklad, který se jmenuje Maruška. Tím pádem se stal náš náčelník Martin dvojnásobným tátou. Skvělá nálada by se v této chvíli dala na pražírně krájet. Další přírustek do rodiny měl i jeden z našich Lukášů. Letošní září bylo tedy opravdu plodné. Za celý tým přejeme prckům hlavně zdraví a ať dělají jen samou radost. 

A teď rovnou na věc. Ke kávě. S naším pojízdným cirkusem brázdíme republiku, co to jde. Minulý měsíc jsme byli v Ostravě na Barista Cupu, ve Svijanech na Svatováclavských slavnostech. Každý víkend máme jednu či dvě akce. V Brně na Týdnu kávy jsme si to také moc užili. Naši kluci po naší stoleté republice doslova létají. 

A co nového v pražírně? Ladíme kávy, jak jinak. Náš Ráďa snad nikdy nespí. Každý den pražíme ostošest. Před měsícem vyšla ven nová káva na espresso – hvězda severu – Polaris (o té se brzy dozvíte ještě mnohem více...). Na filtru se v posledních dnech objevila čerstvá káva z Hondurasu, oblíbený Dolmin Moreno. Šťavnatá záležitost, která si zaslouží pozornost. Spustili jsme také novou kávu z El Salvadoru Las Brumas, oblíbenou odrůdu pacamara ve zpracování natural. V rukávu máme ještě další novinky. Nechte se překvapit. 

...a to je konec? Ani náhodou. Do naší kavárny Sweet City přibyla tento týden termoska, kterou každé ráno plníme čajem Teapigs. Ladíme podzimní menu a už nyní můžete ochutnat například Latte Crème Brulée. A chystáme se na Prague Coffee Festival! Věříme, že se s většinou z vás osobně potkáme u nás na stánku. 

Brzy nashledanou! 

Za tým Nordbeans odreportovala: Sára

Social links