Ohromí vás nádechem květin, pro který si panamské Geishy získaly svou slávu.
Farmy v okolí Canas Verdes se každé ráno probouzí zahalené do jemné mlhy zvané jako Bajareque – právě vlhké prostředí zaručuje farmám v regionu Boquete téměř dokonalé podmínky k pěstování těch nejlepších káv na světě. To platí i o relativně nové farmě Abu (zkratka pro Abuelo, španělsky dědeček), kterou José Guillermo založil s jasným zaměřením na produkci těch nejlepších káv. Na farmě pěstuje pouze odrůdy Geisha a Catuaí, přičemž první zmíněná farmě zajistila celosvětový věhlas.
Kombinace úžasného prostředí, potenciálu odrůdy Geisha a Josého péče propůjčuje kávě dechberoucí květinový charakter, který se line celým šálkem v kombinaci s vysokou sladkostí zralého ovoce.
Hmotnost
Detaily
Nordbeans Star – Jedná se o limitky exotických odrůd a zpracování, které posouvají představy o tom, jak může výběrová káva chutnat. Jsou typické svou komplexní, jasnou a čistou chutí.
Pokud to zatím nezní jako váš šálek kávy, nechte si od nás poradit v průvodci výběrem.
Detaily
- Řada Nordbeans star
- Příprava Filtr, Aeropress, Frenchpress, Chemex, Batch brew
- Chuť Sladká, Ovocná, Květinová
- Charakteristika Levandule – Meruňka – Med – Švestka – Mandarinka
- Intenzita těla
Bohaté
- Intenzita kyselosti
Střední
- Farmář Canas Verdes
- Zpracování Naturální
- Odrůda Geisha
- Původ Panama
- Lokalita Canas Verdes, Boquete
- Farma Abu Coffee
- Nadm. výška 1550 m n.m.
- Složení Pražená zrnková káva
- Stupeň pražení Světlé - Nordbeans
Příprava
Příprava
- Káva 15 g
- Voda 250 ml
- Teplota 92 °C
- Čas 3:00 min
- Kávu meleme na střední hrubost – 24 clicků na Comandante, 8 na Ditting 807 LS, 6,5 na EK43.
Přípravu rozdělujeme do dvou rychlých nálevů po 125 a 125 ml. Časy zalévání upravujeme dle toho, aby vždy většina předchozího nálevu protekla skrze kávovou postel.
1. 50 g krouživým, 75 g do středu
Čas: 0:00-0:10
2. 50 g krouživým, 75 g do středu
Čas: 0:50-1:00
Celkový čas extrakce by se měl pohybovat do 3:00 min.
Tip našeho baristy
K přípravě vždy doporučujeme používat filtrovanou vodu, váhu a čerstvě namletou kávu.
Na přípravu filtrované kávy v Nordbeans používáme April brewer.
Farma
Abu Coffee
Panama
„Ach, ta vůně – první emoce při mém víkendovém rituálu s touhle panamskou Geishou. Kávy od Abu Coffee si milovníci kávy užívají po celém světě. Patří k těm nejzajímavějším, které jsme měli šanci ochutnat. Florální linka těchto káv je až neuvěřitelná. V aromatu mi připomíná levanduli, v chuti potom typický jasmín. Jestli mi něco zaručeně zlepší jakékoliv ráno, je to šálek téhle Geishy"
Jakub Smolka
Head of Coffee
Lokalita
V Boquete najdete jedny z nejznámějších adres kávového světa. Místní prostředí kombinuje bohaté vulkanické podloží s vysokou vláhou a vlhkostí půdy, která je zaručena řadou přírodních pramenů, vyvěrajících přímo na farmách. Vlhkost mísící se s oceánskými proudy tvoří všudypřítomnou jemnou mlhu, kterou místní nazývají Bajareque.
Zpracování
Odrůda Geisha má své kořeny v Etiopii, ale znovu ji objevili až nedaleko farmy Abu v Panamě v roce 2005. Od té doby se po celém světě proslavila díky svému unikátnímu chuťovému profilu, který je charakteristický tóny květiny a peckového ovoce. Po natrhání jsou třešně rozloženy na africké postele, kde dalších 35 dní postupně schnou a získávají komplexnější charakter.
Charakter
Aroma podtrhuje jedinečný charakter odrůdy Geisha záplavou květin a zralého ovoce. V intenzivní chuti se připomíná levandule, meruňky a zralé švestky, které se prolínají i v dochuti. Citrusová acidita připomíná zralé mandarinky a sladkosti dominuje florální lesní med. Celkově se jedná o velmi komplexní kávu, která vás ohromí intenzitou svého charakteru.
Každá naše káva prošla pozoruhodnou cestou.
Začíná u pracovitých farmářů. Ti do ní promítají roky píle a zkušeností. Potkává desítky nadšených lidí, kteří s neochvějným nasazením hledají její plnou krásu. Užijte si s lehkostí poslední kroky její znamenité cesty ve vašem šálku.
#NordbeansStories
Blog
Příběhy z cest, rozhovory, aktuální dění i tipy a triky na přípravu kávy. To a mnohem víc najdete na blogu Nordbeans.
Blog
Poznejte nové logo a vizuální styl Nordbeans
Minulý pátek vyšla nová hvězda. Představili jsme nové logo a vizuální styl. Máme velkou radost, že spousta z vás u toho byla s námi. Pro ty z vás, kterým se to nepodařilo, jsme připravili Q&A.
PřečístJaká je cesta kávového zrna z kolumbijské farmy Cocondo Orgánico až do vašeho šálku a kolik se za ni na všech zastávkách platí? To vše a mnohem více v novém blogovém příspěvku. Cocondo pro nás představuje velmi významnou kávu. Farmáře Luise Emilia poznal náčelník Martin před lety při své první návštěvě Kolumbie.
Přečíst#Liberec #Nordbeans
@nordbeans
Sledujte nás na každém kroku, ať vám nic od Nordbeans neunikne!