video here

V60

94 °C
3:00 MIN

Kávový filtr V60 se dá použít jak doma, tak v luxusní restauraci a podtrhuje jemné chutě v kávě. Vyžaduje sice větší zručnost, ale tu vás rádi naučíme u nás v kurzech.


V60 od japonské firmy Hario se dá považovat za symbol alternativních metod přípravy. Její název reprezentuje tvar připomínající písmeno V pod úhlem 60 stupňů. Ať už to bude doma nebo v luxusní restauraci tak ten, kdo získá jistotu s V60 pod rukama, na ni nikdy nedá dopustit, jelikož odměnou mu vždy bude jemná káva podtrhující svůj charakter.

Samotná příprava již vyžaduje určitou zručnost, ovšem s tím vám rádi pomůžeme na našem kurzu. Do V60 nejprve vložíte papírový filtr, prolijete ho horkou vodou a nasypete dovnitř čerstvě namletou kávu s hrubostí připomínající jemný písek. Nastavení hrubosti mletí zároveň ovlivňuje celkový čas extrakce a platí tedy, že čím jemněji bude káva namletá, tím se celkový čas protáhne a naopak. Kávu budete následně shora zalévat vodou o teplotě 88-100 °C, dokud nedosáhnete požadovaného množství. Ideální je kávu zalévat pomocí konvice s husím krkem, která vám poskytne potřebnou kontrolu nad prouděním vody.

Jestli se chcete dozvědět více, určitě navštivte jeden z našich kávových kurzů.

Social links