Příprava kávy

Espresso je základ, ovšem alternativní příprava kávy skrývá mnoho dalších chutí a zážitků.

Založené na espressu

To, co dělá espresso espressem, je tlak. Malé množství horké vody se pod tlakem protlačí skrze jemně mletou kávu. Espresso kávy se často zjemňují mléčnou pěnou.

90 °C
0:30 MIN

U moderního espressa lze měnit parametry přípravy, aby výsledná chuť byla co nejlepší.

94 °C
0:30 MIN

Jedna dávka espressa a mikropěna z plnotučného mléka, to je pravé italské cappuccino.

94 °C
0:30 MIN

Španělsky cortado, italsky caffé macchiato je espresso zjemněné mléčnou mikropěnou tak, aby pasovalo akorát do malého šálku.

94 °C
0:30 MIN

Moderní nápoj australského původu v sobě ukrývá dvojitou dávku espressa a mléčnou mikropěnu. Často se servíruje v průhledné skleničce.

Alternativní způsoby

Zde se již nejedná o přípravu pod tlakem, ale káva je buď shora zalévaná, nebo je naopak stlačená. Výsledkem je větší nápoj plný různorodých aromat a chutí.

94 °C
4:00 MIN

Snadná alternativa pro začátečníky, kteří si chtějí pochutnat na dobré kávě i bez kávovaru.

94 °C
1:30 MIN

Nováček mezi přístroji na filtrovanou kávu. Variabilita v metodách připravy je poměrně veliká, vaši metodu s vámi rádi prodiskutujeme například v některých z našich kurzů.

94 °C
3:00 MIN

V60

Kávový filtr V60 se dá použít jak doma, tak v luxusní restauraci a podtrhuje jemné chutě v kávě. Vyžaduje sice větší zručnost, ale tu vás rádi naučíme u nás v kurzech.

94 °C
4:00 MIN

Designový filtr se blíží téměř k laboratornímu přístupu přípravy. Káva je shora zalévaná a výsledkem je jiskrná barva a plná chuť.

Social links