video here

Slovensko: Cesta tam a zase zpátky

20. listopadu 2016

Minulý týden jsme na otočku vyrazili (nejen) k našim skvělým zákazníkům do prešovskeho Nica. Pro vás jsme připravili alespoň krátký přehled našich zážitků z cest.


Cesty za našimi zákazníky podnikáme rádi. Člověk vždycky pozná něco nového a nasaje místní unikátní atmosféru. Do 700km vzdáleného Prešova jsme se tedy těšili o to víc - na východ Slovenska přeci jen tak často nevyrážíme...

Vyjeli jsme časně ráno, abychom si po cestě mohli udělat pár kávových zastávek. Vzhledem k dobrému času už na startu jsme chtěli "první kafe" dát v Industře a rovnou si koupit lístky na Wave konferenci. Bohužel slovy Adama: "dopoledne tu nikoho nenajdete" naše iniciativa vzala za své...

První espresso i filtr jsme tak zvládli až v přeplněném Urban House. Škoda, že naše kávy  se stihly vyprodat ještě před naším příjezdem, abychom zjistili, jak tu chutnají. Každopádně platí, že takové spojení kavárny 3. vlny, pivnice, restaurace a baru v Čechách zatím asi nenalezneme. Navíc o tolika místech k sezení a v této kvalitě. Na oběd jsme zaskočili do nově otevřeného Fach. I tady je na baru mimo Strady vidět samé high tech vybavení. Celá restaurace je v super čistém designu a kombinaci bílé se dřevem. Při procházce Blavou je vidět, že město pulzuje dobrým směrem a přibývá podniků, které si zakládají na špičkové kávě a kvalitních produktech.

Po cestě jsme ještě zvládli několikrát doporučovanou Synagoga Cafe v Trnavě. Prostředí má naprosto unikátní....a pak už hurá na Prešov. Příjezd do pensionu Zwicker jsme stihli po 18h. Únava byla značná, ale pivo (#pifko) s týmem z Nica se neodmítá. Naštěstí jsme byli všichni rozumní a už v 8h ráno jsme si zase pochutnávali na vejcích Benedikt, která byla TOP. Vůbec Zwicker je tak trochu unikát - restaurace u jízdárny, která servíruje výběrovou kávu a excelentní kuchyni nás tady překvapila. 

Týmový workshop s Nico Cafe byl opravdu moc fajn. Je prostě super, když lidi mají zájem, ptají se, debatují, bádají...a i když třeba už o kávě hodně vědí, chtějí se učit dál...Díky tomu se workshop protáhl až do 15 hodin, což už nebyl ideální čas na to vyrazit na Liberec. Napadlo nás tedy uspořádat cupping a udělat z naší cesty skutečnou tour :-)

Díky Dušanovi z Urbanu se věci daly do pohybu. Ještě jsme si trochu zakutili na espressech v Nicu a večer jsme zpátky na Blavu. Druhý den před cuppingem jsme ještě zaskočili do Dotu na jedno rychlé espresso. Jejich tyrkysový design k nám fakt ladí :-)...na cupping se seběhlo asi 10 lidí, většinou baristi (#takovýto, když půlka lidí na cuppingu má vlastní lžíci...) Bylo to moc fajn a super pokec s klukama (holky baristky tentokrát nedorazily). Rádi to někdy naplánujeme s předstihem a zopakujeme si to. A jeli jsme dál...

Odpolední hodina před Brnem nám naznačila, že teď už tu Industru dáme. Bohužel konference již byla vyprodaná, ale prý nemáme zoufat, v březnu bude další.

A teď už rychle domů. Slovensko je pěkná země s lepšími dálnicemi, než jsou u nás - cesta tam pěkně odsípá. Všem rádi doporučujeme do prešovského Nica vyrazit. Jsme z něj tak nadšení, že něco podobného asi uděláme v Liberci...ale o tom až někdy příště. 

Tak dejte vědět, až pojedete taky! #ZnamSvouKavu

 

 

Social links